Nieuwe optie service start met winst
23 december 2014 

Nieuwe optie service start met winst

short strangle

De nieuwe optie service van WeekendBeleggers start gelijk met winst op de AEX januari 2015 serie.

Met 3 contracten werd na 1 week 277 euro verdiend.

Leden hebben nu de keus tussen een behoudende en/of Turbo portefeuille, een optie portefeuille of een combinatie. Door autorisaties ontvangen zij rechten voor bepaalde content op de ledensite.

Met deze nieuwe optie service maakt WeekendBeleggers haar systeem compleet door zich nu ook te richten op een zijwaartse beweging van de (AEX) markt op korte termijn. Op deze manier valt er in beginsel op elke richting van de markt geld te verdienen. Aan deze nieuwe dienstverlening is 2 1/2 jaar gedegen onderzoek voorafgegaan waarbij de leden alle analyses gratis hebben kunnen volgen.

Risico’s short strangle optiestrategie

Het grootste risico met deze optiestrategie is, dat na aanvang van de positie, de AEX scherp daalt tot onder de put uitoefenprijs of sterk stijgt tot boven de call uitoefenprijs (black swan scenario). Een zeer groot verlies is het gevolg.

Het een na grootste verlies dat kan ontstaan is dat in de eerste week na aanvang van de positie de AEX scherp tendeert richting een van de de uitoefenprijzen. Een groot verlies is dan het gevolg.

AEX januari serie

Ik heb de short strangle na 1 week gesloten. We kunnen onze eerste rendement noteren van rond de 300 euro (op basis van 3 contracten, kosten moeten daar nog van af) in 1 week. Is psychologisch ook belangrijk om met winst te starten. Waarom nog risico lopen als het niet nodig is?

Het boven beschreven laatste verliesscenario dreigde deze week even te ontstaan toen afgelopen dinsdag de koers scherp daalde en de impliciete volatiliteit scherp steeg naar 26,74, dat is bovengemiddeld. En vervelend zou het helemaal geworden zijn doordat die dag met een spike onze 1% waarschuwingsgrens zou zijn doorschreden, maar dat was gelukkig niet het geval (zie afbeelding van de daggrafiek).

Sterker nog, de koers steeg na dinsdag alleen maar en we moeten zelfs nu nog uitkijken dat de koers de 1% waarschuwingsgrens aan de bovenkant niet doorschrijdt. Mogelijk dat er nog een kerstrally in zit dus dat wil ik voor zijn.

Maar het belangrijkste signaal is al afgegeven, het gewenste rendement per maand is na 1 week al behaald. Sprak ik tijdens de kick off van vorige week zaterdag nog over een gewenst gemiddeld rendement van zeg 3% per maand, door de zaak nu te sluiten komen we daar boven met +3,93%. (aan- en verkoopkosten moet nog af in de excelsheet). De aan- en verkoopkosten zijn uiteraard wel verwerkt op de tabellen in de ledensite.

Omdat we de zaak wat sneller hebben verkocht dan gebruikelijk, zullen we dus noodgedwongen wat langer moeten wachten op de volgende optie serie van februari. Noteert u maar vast in uw agenda, elke 2e vrijdag van de maand starten we in beginsel met de nieuwe serie.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
w.zeilstra
Door

w.zeilstra

op 23 Dec 2014

geachte heer Groenwoud,ik heb zojuist uw artikel mbt nieuw geintroduceerde optie strategie gelezen. leuk dat er met de eerste live positie met winst is afgesloten.nu wil ik het navolgende vragen;bovenaan uw website kun je klikken op 'lid worden ' voor info over de abbo's. nu zie ik bij de optiestrategie hier de iron condor strategie staan.was het niet zo dat u ergens heeft gemeld dat juist de iron condor strategie te duur was met het afzekeren van de ingenomen positie en u daarom voor een andere afgeleide zou kiezen ?wordt er nu wel of niet toch met de iron condor strategie gewerkt ?vriendelijke groet,w.zeilstra

Michael Groenewoud
Door

Michael Groenewoud

op 23 Dec 2014

Geachte heer Zeilstra, dank voor uw reactie.Tot heden zijn we druk bezig geweest om de ledensite aan te passen aan de nieuwe optieservice. Dat is inderdaad de Short Strangle geworden om de reden die u aangeeft.De blogsite waar u aan refereert spreekt inderdaad (nu) nog over een Iron Condor strategie, dat zullen we zo snel mogelijk wijzigen. Wilt u een goed overzicht van alle abonnementen van dit moment dan verwijs ik u naar onze reguliere website www.weekendbeleggers.nl tabblad http://www.weekendbeleggers.nl/index.php?menu_id=394" title="Word lid" rel="nofollow">Word lid met vriendelijke groet, Michael Groenewoud WeekendBeleggers b.v.

Reactie plaatsen