Ervaringen van WeekendBelegger en ZZP-ér Nick Groenewoud
29 januari 2017 

Ervaringen van WeekendBelegger en ZZP-ér Nick Groenewoud

Nick Groenewoud

Nick Groenewoud

Ervaringen van ZZP-ér Nick Groenewoud

1.Je bent nu 28 jaar, wanneer ben je eigenlijk begonnen met beleggen?
Ik beleg nu vanaf 2013, de eerste paar jaar heb ik maar een paar signalen gevolgd. Af en toe om het gevoel te krijgen met beleggen. Vanaf dit jaar in 2016 heb ik alle optiesignalen van WeekendBeleggers gevolgd en ook daadwerkelijk ingelegd.

2.Wat doe je voor de kost?
Ik run nu 4 jaar een e-commerce bedrijf, de eerste 3 jaar heb ik dat parttime gedaan maar sinds dit jaar doe ik dat fulltime. Ik zit in de detailhandel en verkoop meubelbeslag aan particulieren en aan bedrijven.

3.Je bent dus ZZP-ér die z’n eigen pensioen bij elkaar moet sprokkelen, hoe zie je dat voor je?
Tja, ik ben pas 28. Dus op zich is het wel tijd om over je pensioen na te denken. Ik had eigenlijk gedacht om het bedrijf te laten groeien en deze rond mijn pensioenleeftijd (50 of zo) te verkopen. Die opbrengst is dan mijn pensioen. Misschien heb ik tegen die tijd wel een eigen pand dat ik kan verhuren.

4.Hoeveel rendement heb je gemaakt in 2016 met de optiesignalen van je vader?
In 2016 heb ik +26% rendement gemaakt. Ik heb dit met 1 contract gedaan, behalve de december serie, die heb ik met 2 contracten gedaan. De margin word dan ook verdubbeld, dat was geen probleem.

5.Moest je van je vader beleggen of was het een eigen keuze?
Je moet voorstellen dat mijn vader al heel lang zelf belegt. Ook toen ik jong was ging het wel eens af en toe over beleggen. Het was zijn hobby, daar heb je het graag over. De laatste jaren (sinds 2007) doet hij dit als bedrijf. Toen ging het natuurlijk nog vaker over beleggen, ik heb de eerste site nog gemaakt en ook geholpen met zijn seminars. Dus langzamerhand krijg ik steeds meer informatie mee over beleggen.

Mijn leeftijd op dat moment was ongeveer 21-22. Dus heel vermogend was ik natuurlijk niet. “je moet minimaal 2000 euro hebben om te beginnen” zei mijn vader altijd. Maar ik had die 2000 euro hard nodig voor m’n eerste auto.

Om met opties te gaan beleggen heb je minimaal 5000 euro nodig. Dit was mogelijk in 2013. Toen ben ik ook gestart met hulp van mijn vader. De eerste keer inleggen deden we dan ook samen. Inmiddels doe ik het helemaal zelfstandig en hebben we op het moment van inleggen nog even kort contact over de strategie.

6.Heb je alle ins en outs begrepen van de optiestrategie of voer je gewoon de signalen van je vader blind uit?
Op het moment dat je je eerste order inlegt, DAN zie je pas wat er gebeurt met een optie of een short strangle. De eerste paar signalen snapte ik er nog niet heel veel van, ik wachtte gewoon het moment af dat het sluitsignaal was gegeven en er winst was ontstaan. Niks mis mee.

Inmiddels weet ik wel hoe de optiestrategie in z’n werk gaat en wat de opties doen. Zoals in december ik met 2 contracten was begonnen, merk je dat het aankoopmoment nog belangrijker wordt omdat elke 10 cent dubbel meetelt. Hoe beter de prijs in beginsel is bij ver- en aankoop, hoe eerder je op de 70% rendement zit en dus kan sluiten.

7. Ik heb begrepen dat je een beleggingsAPP gaat ontwikkelen gebaseerd op de WB signalen, hoe zit dat?
Ja ik ben altijd met mijn vader aan het sparren over Weekendbeleggen, ik heb ideeën, hij heeft ideeën. En zo kijkt hij ook kritisch naar mijn webshop ProBeslag, die input is altijd meegenomen. Mijn vader heeft het Excel-dashboard gemaakt (af en toe met beetje hulp van mij ;)). Maar het leek mij heel leuk om dat concept verder te verwerken in een APP. Om zo de optiestrategie nog makkelijker en duidelijker uit te voeren en te volgen. Je kunt bijvoorbeeld met Push-berichten je klanten nog sneller bereiken.

8.Voor welke doelgroep is die APP bedoeld?
De doelgroep is eigenlijk iedereen die graag wil beginnen met beleggen, een smartphone heeft en de wat jongere ondernemers (zoals ik) die misschien wat vermogen hebben opgebouwd en niet zo veel rente krijgen op de zakelijke spaarrekening.

9. Je vader geeft al bijna 10 jaar weekendsignalen, waar verschilt de APP straks met de WB service?
De APP zal altijd gebruik maken van de strategie van weekendbeleggen.nl. Het verschil zit hem voornamelijk in dat er meer informatie bereikbaar is voor de klant. Zoals de push-berichten: Het inleggen van de order kan heel goed op maandagochtend, maar als de koers de verkeerde kant op gaat en woensdag staat deze weer netjes, krijg je bijvoorbeeld een push-bericht.

10. Ga je ook een eigen website starten?
Ja, maar wel als dochter onder Weekendbeleggers b.v. Eigenlijk word de APP en website een onderdeel van Weekendbeleggen. Alleen doe ik het op mijn manier en mijn vader op de zijne. Op die manier kunnen we een zo’n breed mogelijk publiek bereiken en kunnen we verschillende invalshoeken proberen.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen