Eindresultaat februari optieserie zeer positief
13 februari 2017 

Eindresultaat februari optieserie zeer positief

Optieserie februari eindresultaat zeer positief

06-02-2017

We sluiten de overgebleven optie put feb 470.

Sluiten betekent kopen, we hadden de put immers bij aanvang geschreven (dus de juiste volgorde bij deze optiestrategie is: open verkoop (ontvangen) gevolgd door sluit koop (betalen).

Resultaat optieserie

Het put resultaat is uitgekomen op een rendement van +€206. Samen met de +138 euro van de eerder gesloten call 505 komt het totaalresultaat voor deze maandserie uit op +€344.

We hebben eerder gecommuniceerd dat u op maandag 13 jan. of woensdag 15 jan. 40 euro meer heeft ontvangen voor de put 470 in vergelijk met de WB vrijdagslotkoers administratie. Daardoor is uw totale resultaat van deze maand in feite rond de +400 euro uitgekomen.

Er zijn (begin) perioden geweest dat ik rekende met een gewenst gemiddeld resultaat van 100 euro per contract. Na onze maatregelen in april 2016 is dat verhoogd naar 150 euro per contract. Alles overwegende kunnen we constateren dat de februari maandserie een supermooi maandrendement heeft opgeleverd.

Met +78,95% rendement ruim boven de tot heden gewenste doelstelling van +70%. Het maandrendement komt daarmee uit op +13,46%. Wat een geweldige start van 2017.
Op 32 euro na evenaren we de optieportefeuille time high!

Eigenlijk is er op dit moment helemaal geen reden tot sluiting, want nog steeds zijn er geen pop ups waar te nemen op het Excel dashboard rechts van het blok waarschuwingsniveau’s.

Let op, de kansberekening heeft zich op uw Exceldashboard automatisch aangepast aan de nieuwe einddatum zijnde de expiratiedatum over 2 weken, hoe mooi is dat? Speciaal gedaan voor hen die nog even door willen gaan.

Per 17 feb wordt nu een call bovengrens van 498,97 en een put ondergrens van 472,87 berekend.
U zou dus op basis van dit gegeven kunnen besluiten te blijven zitten in positie om ook het laatste restje nog binnen te harken?

WB is echter zeer tevreden met het huidige resultaat en sluit de februari serie. Daarnaast vergt een dubbele maandserie dubbele margin.
Maar het belangrijkste is dat we geen enkel risico meer lopen met deze maandserie..

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen