Welke positie neem ik eigenlijk in op maandag?
02 juli 2016 

Welke positie neem ik eigenlijk in op maandag?

Short Strangle afbeelding 1950 x 500

Ledenspecial 17-06-2016 Welke positie neem ik eigenlijk in op maandag?

Elke zaterdag ontvangt u de berekende posities van de optie-indicator gebaseerd op de slotkoersen van vrijdag. Zodat u het hele weekend kunt overwegen “zal ik wel, zal ik niet”.

De put signalen van afgelopen zaterdag betrof de geschreven put Jul16 410 (a 5,60) en de daarbij behorende hedgepositie put Jul16 390 (a 3,30). De slotkoers van de AEX betrof op vrijdag 435,77 en een VAEX (angstmeter) van 26,99.

Zij die mij en/of het model vertrouwen op basis van de positieve rendementen over de afgelopen  4 jaar nemen naar ik aanneem deze posities dan ook blind in op maandag…. toch?

De oplettende lezer doet op maandag echter het volgende. Deze typt in het bijgeleverde dashbord excelsheet/tabblad standaardeviatieberekening de maandagopeningskoers in a 430,86.

Hij/zij typt vervolgens de actuele stand van de volatiliteitsmeter VAEX (zie IEX.nl) in, dat was 30,95. En dan blijkt opeens dat de op dat moment meest gewenste (68,2% kans) put uitoefenprijs 400 te zijn (i.p.v. 410) met de daarbij behorende hegdepositie van 390 (i.p.v. 400).

Was dit het juiste moment om eigenwijs te zijn?

De signalen van WeekendBeleggers zijn vrijblijvend zoals u weet. U mag er mee doen wat u wilt. Mijn opmerkingen over de BREXIT van 23 juni a.s. zijn denk ik niet voor niets geweest. En de beleggers die afgelopen week helemaal geen hedgeposities hadden ingenomen, weten nu weer wat daarvan de functie is. Het (ongerealiseerd) verlies bij een fors dalende AEX beperken!

Mijn zoon (30) voert deze strategie ook uit. Dus ik vroeg hem welke positie hij had ingenomen. Hij zei dat hij binnenkort op vakantie gaat en daarom alleen de  geschreven call had ingenomen. Deze staat op winst zoals u weet. Thats my boy! Misschien was dat achteraf nog wel de beste positie om in te nemen?

Dat moet overigens nog maar blijken. Want niemand kent immers de Brexit uitslag van komende donderdag. Deze uitslag kan leiden tot een opluchtingrally of een verdere daling van de AEX opleveren omdat de daling tot heden nog niet voldoende ingeprijsd zou zijn.

En dit hele “spel” maakt beleggen nu juist zo verschrikkelijk interessant en jawel verslavend. En met de juiste positie op maandag wordt het voortaan nog spannender!

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen