Update AEX optieserie juni
02 juni 2018 

Update AEX optieserie juni

Vandaag 02 juni heb ik de volgende mailing verzonden naar de leden en proefabonnees.

Optieserie Juni 2018

Positie

We blijven zitten in de juni positie, ja u leest het goed, doen we anders nooit.  Normaliter sluiten we altijd 2 weken voor expiratiedatum.

Er zijn echter redenen om de huidige winstgevende positie aan te houden t/m de expiratiedatum van 15 juni. We gaan dus ditmaal voor de maximale profit van 100%.

Dashboard
Drie weken in positie en een +105 euro in de ongerealiseerde winst per contract (1 call + 1 put). In theorie staan we dus (wederom) op een all time high op de optieportefeuille.

Op dit moment is geen enkele pop-up waar te nemen bij de rubriek stoplossniveau’s ten teken dat we rustig in positie kunnen blijven.

Met een middenkoers van 560 en een vrijdagslotkoers van 559,18 vind ik dit een mooi moment om te bekijken of we alsnog de volle 100% profit kunnen binnenharken.

Met nog maar 2 weken te gaan en dan expireert deze serie. Ik had u eerder aangegeven dat in het geval de AEX rond de middenkoerst staat  ik WEL bereid ben om te blijven zitten t/m expiratiedatum (ALTIJD de 3e vrijdag van de maand). En dat moment is nu daar.

Die profit staat op dit moment overigens op +47,09%. Dat zou normaliter rond de +75% moeten zijn! Heeft denk ik te maken met de lage premies die we bij aanvang mochten ontvangen door de extreem lage volatiliteit. Er valt dus nog wel wat te verdienen waarbij het risico in tijd (nog maar 2 weken) te overzien is.

Kansberekening (1 x standaarddeviatie)
De kansberekening geeft op dit moment een bovengrens aan van 573,17 en een ondergrens van 545,19. Uitstekend uitgangspunt en de moeite waard om te proberen deze keer voor de maximale winst te gaan.

Dit is nu ook het moment om te kijken naar het laatste rode stoplossniveau waar de break even points (BEP) staan vermeld. BEPcall staat op 582,23 en BEPput staat op 537,77. Dit zijn de getallen die van belang zijn OP expiratiedatum.

Dat betekent dat de komende 2 weken de koers ruim moet stijgen OF ruim moet dalen om alsnog op een verliespositie te eindigen op expiratiedatum. Dat kan altijd gebeuren natuurlijk maar de kans dat dit gebeurt acht ik klein.

Volatiliteit
Sinds vorige week alweer wat gestegen van 10,28 naar 11,81 naar nu 13,26, prima.

TA/KA
Nog een belangrijke reden om te blijven zitten vind ik dat de koers na de Italiaanse en Amerikaanse emotionele perikelen van afgelopen week nog steeds keurig boven de beide stijgende MA’s staat genoteerd. De koersdaling zijn afgelopen dagen keurig opgevangen op de korte termijn MA (zie daggrafiek). Volgens het boekje.

Stoploss
Zodra er komende week een dashboard pop up verschijnt dan sluiten we alsnog de zaak. U ontvangt daarvan altijd bericht, ook door de week.

Take Away’s (herhaling)
1. Heeft u wel eens met de muis over de rode driehoekjes van het Excel Dashboard geschoven? Dan krijgt u tekst en uitleg over de werking van dat veld waar uw muis op staat.

2. Opent u het dashboard nog steeds elke week vanuit de nieuwsbrief of kopieert u deze gewoon op uw desktop? Ik doe zelf de desktop methode, wel zo handig toch?

Optieserie Juli 2018

Deze is vandaag gestart.
Als eenmalig proefabonee van de maand juni dient u voor de juli serie een half jaar abonnement af te nemen.
Dan ontvangt u alsnog de informatie over deze serie.

Twee series? Wat moet ik nu doen?
Ik kan niet in uw portemonnee kijken. Ik weet dus niet of u in staat bent om met meerdere margins (die van juni en die van juli) te handelen.
U zult dus een keuze moeten maken wanneer u onvoldoende margin op uw bank/broker account heeft staan.

Succes,

 

Risico’s van een short strangle
Het risico van een geschreven call is een forse koerssprong omhoog
Het risico van een geschreven put is een forse koerssprong omlaag

 

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen