OptionAlert: kettingbrief in nieuw jasje
12 januari 2014 

OptionAlert: kettingbrief in nieuw jasje

 

Columnist DFT

Herman Bouter      Columnist DFT

 

Dit keer attendeert een collega mij op een aanbieding van OptionAlert. Met deze aanbieding kunt u op verschillende manieren een inkomen verdienen, waarmee u zich volgens de informatie op de website nooit meer zorgen hoeft te maken over de toekomst. Wie wil dat nou niet?

OptionAlert is een beleggingsservice die u signalen geeft waarmee u opties kunt kopen en verkopen. Met als doel geld te verdienen. Dat betekent dat u kennis moet hebben van opties, want anders weet u niet wat u moet doen. Volgens de website zou dit in de afgelopen twee jaar een rendement van 60% hebben opgeleverd. Voor deze beleggingsservice betaalt u echter €49 per maand.

Opmerkelijk is dat de informatie over de beleggingsservice en de signalen op de website zeer beperkt zijn. Er is wel iets te lezen over een optiestrategie die short strangle heet en wanneer deze strategie wel of niet succesvol is, maar dat is mij onvoldoende om €49 per maand te betalen. Bovendien zou ik ook willen weten wat de risico’s van deze optiestrategieën zijn.

Naast berichten over het innemen of verkopen van concrete optieposities krijgt u de mogelijkheid deel te nemen aan webinars om uw financiële IQ te verhogen, informatie over geld verdienen met beleggen, videotrainingen over bewezen aandelen en optiestrategieën  en deelname aan cursussen en workshops over beleggen. er wordt veel aangeboden, maar de concrete inhoud van de geboden informatie en hoe het rendement van 60% over de afgelopen twee jaar tot stand is gekomen, is wel heel erg karig.

De andere manier waarop u volgens de website met OptionAlert geld kunt verdienen, is door “Partner” te worden. U wordt dat door €47 euro per jaar te betalen. Daarmee krijgt u het recht een team te bouwen, wat niet meer is dan dat u andere gegadigden lid maakt van de club. Voor ieder nieuw lid ontvangt u een provisie van €7 per maand, tenminste zolang het lid €49 voor de beleggingsservice per maand blijft betalen. Daarnaast ontvangt u ook provisie voor de mensen die lid worden gemaakt door de mensen in uw team.

Indien u zelf minimaal vier mensen lid heeft gemaakt zouden uw verdiensten volgens de informatie in het meest gunstige geval tot €10.000 per maand kunnen oplopen. Dat is mogelijk indien iedereen die u lid maakt ook weer vier leden aanbrengt. en zij ook weer vier leden aanbrengen, enzovoort. Daardoor ontvangt u in het ideaalplaatje provisie van maximaal 1400 leden. Overigens ben ik benieuwd hoe de Belastingdienst naar die provisie-inkomsten kijkt.

Het lijkt erop dat deze aanbieding vooral draait om het bouwen van een team, zoals OptionAlert het werven van nieuwe leden noemt. Daarmee heeft deze beleggingsservice veel weg van een soort kettingbrief, waarvan meestal alleen de mensen aan het begin van de ketting profiteren. Voor de mensen die hiertoe niet behoren, zullen de verwachtingen niet verder reiken dan de bekende gouden bergen, tenzij de optiestrategieën nog iets opleveren.

De Financiële Telegraaf, zaterdag 11 januari 2014
Herman Bouter is financieel planner bij een onafhankelijk adviesbureau zonder financiële banden met aanbieders van producten. herman-bouter@capitalconsult.nl

 

Reactie WeekendBeleggers

Iron Condor

Iron Condor

Reactie WeekendBeleggers.

WeekendBeleggers adviseert sinds april 2012 een ongeveer vergelijkbare optiestrategie. Wij hebben echter gekozen voor de Iron Condor optiestrategie. Deze beleggingsconstructie is bedoeld om maximaal te profiteren van het wegsmelten van de tijdverwachtingswaarde van opties in een zijwaartse markt op korte termijn (4 a 5 weken).

Deze strategie heeft eveneens de short strangle als basis (de romp van de vogel). Bij WeekendBeleggers worden de risico’s afgedekt door het innemen van tegengestelde (hegde) posities (de vleugels). Naast het afdekken van de short strangle adviseert “WB” om met geavanceerde orders te werken onmiddellijk nadat de beleggingsconstructie op de Amsterdamse beurs is uitgevoerd. Bij Binck of Alex is dit mogelijk. Hierdoor beveiligen we de zaak automatisch wanneer de koers van de AEX (wij adviseren in AEX maandopties) een vooraf vastgestelde koers doorschrijdt. Dat slaapt een stuk lekkerder en is prettig bij een service die aangeeft dat je alleen in het weekend hoeft te beleggen. De AEX grenzen worden daarnaast emotievrij vastgesteld door een optie-indicator die over de afgelopen 27 jaar heeft bewezen in 85% van de gevallen deze grenzen correct waar te nemen.

Rendement +65,4%

WeekendBeleggers b.v. is met deze risicomijdende Iron Condor optiestrategie gestart in april 2012 met 4000 euro. De teller staat nu op 6616 euro. Dat is +65,4% (2616/4000) rendement in minder dan 2 jaar tijd.

Periode  april 2012 t/m dec 2013

Periode april 2012 t/m december 2013

 

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Vincke Jean-luc
Door

Vincke Jean-luc

op 08 Feb 2014

Graag had ik meer willen weten over Optionalert, werk in de drukkerij sector zeer slecht, is er iemand van Optionalert in mijn buurt ? Ik woon in Ekeren, Antwerpen, Belgie, Met vriendelijke groeten, Jean-luc

Reactie plaatsen