Iron Condor exact 1 jaar in onderzoek
29 april 2013 

Iron Condor exact 1 jaar in onderzoek

De Iron Condor methode is nu exact 1 jaar in onderzoek. Ik voer dat uit met AEX maandopties. Ik heb nog geen enkel verlies mogen noteren. De gekozen optie-indicator doet het  tot heden werkelijk uitstekend. Natuurlijk gaan we binnenkort een keer verliezen. Maar voorlopig bouwen we al een jaar lang een mooie buffer op wanneer er een keer een verlies voorbij komt. We weten ook precies wat de kans op verlies zal zijn in de toekomst nl. in 15% van de gevallen aan de call kant en in 16% van de gevallen aan de put kant.

 

Rendementsontwikkeling Iron Condor

Iron Condor

Rendementsontwikkeling Iron Condor optiemethode met AEX maandopties

 

 

Rendement

Het rendement dat is behaald met AEX maandopties is in deze 12 maanden 1809 euro. Gestart met 4000 euro is dat een rendement van +45,2%. Omdat in deze 12 maanden 4 keer (om moverende redenen) niet is gehandeld zou je kunnen zeggen dat hetzelfde rendement is behaald in 8 maanden effectieve tijd. Je zou ook kunnen extrapoleren en zeggen dat wanneer die 4 maanden wel gehandeld zou zijn +67,80% rendement behaald had kunnen worden. We houden het liever op het eerste: er is “gewoon” +45,2% rendement behaald over het afgelopen jaar.

Binnenkort zullen er videoclips te zien zijn van het live seminar dat is gehouden op 14 maart 2013 op het Hoofdkantoor van RBS te Amsterdam.

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen