Ervaringen van WeekendBelegger en ondernemer Erwin Steneker
16 december 2016 

Ervaringen van WeekendBelegger en ondernemer Erwin Steneker

Erwin Steneker

Erwin Steneker

Als ondernemer /ZZPer ben ik sinds September 2016 lid geworden van Weekendbeleggen, nieuwsgierig geworden van de mooie rendementen die je ieder jaar steeds weer weet te realiseren. Nu het jaar bijna ten einde is, en ik nu zelf heb ervaren hoe je methode in elkaar steekt, wil ik je toch even laten weten hoe enthousiast ik over je aanpak ben!

Eén van de zaken die mij in eerste instantie tegenhield om je methode te gaan hanteren, was het gebruik van opties. Ik ben (net als jij) van nature risicomijdend als het gaat om het beleggen van geld dat ik met hard werken heb verdiend. Opties vallen bij mij onder de categorie “zeer risicovol” en daarom zou ik deze vorm van beleggen zelf niet snel gaan opzoeken.

Ik ben blij dat je me hebt laten zien dat je opties ook op een risicomijdende manier kunt gebruiken… het is niet helemaal “hands-off” in de zin dat je je opties wel dagelijks goed moet volgen, maar als je je maar houdt aan de waarschuwingssignalen en gecalculeerde grenswaardes in het WB Dashboard dan valt het allemaal goed te overzien.

Omdat ik nog nooit met opties had gewerkt, had ik geen idee hoe dat precies werkte met het opzoeken van series, verloopdatums, schrijven en terugkopen van contracten ed. Dat was misschien wel mijn grootste hobbel die ik moest nemen nadat ik de knoop had doorgehakt.

Omdat ik me kan voorstellen dat er misschien wel meer nieuwe leden zullen komen die hier tegenaan zullen lopen, heb ik een instructie gemaakt waarin wordt beschreven hoe je zo’n optieserie moet zoeken en hoe je een contract inlegt. Ik heb dat beschreven voor de broker die ik hanteer, De Giro. Ik heb de instructie als PDF bijgevoegd als een kleine waardering voor je inzet, zodat je hem kunt delen met nieuwe en bestaande leden. Ik hoop dat ze het nuttig vinden

Hoewel ik niet in details wil treden over mijn exacte rendement, kan ik je wel melden dat deze meer dan uitstekend is en in de dubbele digits zit!
Nu weet ik ook wel dat ik met mijn instapmoment met de neus in de boter ben gevallen, en dat het niet altijd feest kan zijn en er ook wel verliesmaanden zullen komen, maar toch! Ik ben erg blij dat ik de diagonale short strangle methode van Weekendbeleggen heb ontdekt en dat ik toentertijd de stap heb genomen om een maandje voor proef mee te draaien voor een eurootje. Beste investering die ik tot nog toe heb gedaan, want ik had mijn abonnementsgeld er op voorhand al uit!

Ik hoop je binnenkort eens te treffen op één van je bijeenkomsten om je persoonlijk te bedanken. Je hebt er een trouwe klant bij!

Met vriendelijke groet,
Erwin Steneker,
Vianen Ut.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen