De favoriete beleggingsmethode van Jim Tehupuring gunstig voor WBer met tijd
19 februari 2014 

De favoriete beleggingsmethode van Jim Tehupuring gunstig voor WBer met tijd

14-02-2014 De favoriete beleggingsmethode van Jim Tehupuring gunstig voor WBer met tijd

In de nieuwsbrief van vorige week hebben we geconstateerd dat het voor een WeekendBelegger nog best lastig is om op enig moment de futures en minifutures te managen op het moment dat deze  door de put uitoefenprijs zakt. Maar niet onuitvoerbaar, want ik heb het persoonlijk uitgevoerd.  Hoewel de Iron Condor (IC) in combinatie met futures (FTI) en/of mini futures (MFA) in eerste instantie gewoon geautomatiseerd kan worden met geavanceerde orders, moet na het doorschrijden van de put UP (bij de feb serie 380) de zaak wel degelijk handmatig gemanaged worden als de koers op dat moment weer boven de UP (380) uitkomt.

Dat is erg belangrijk omdat we met futures met €200 euro per (AEX) punt werken. Dat kan goed fout gaan wanneer dit dus niet goed wordt gemanaged. Bent u niet overtuigd van uzelf, vooral niet aan beginnen! Mijn advies is dan ook dat een WeekendBelegger die hiervoor tijdens openingstijden van de beurs geen tijd heeft, de favoriete strategie van Jim Tehupuring moet laten varen.

Voor de WeekendBelegger die echter wel in staat is om dit door de week te managen heb ik alle uitkomsten nog even op een rijtje gezet. En dan zien we dat de strategie van Jim helemaal niet slecht uitpakt. Daarom is het waarschijnlijk ook zijn favoriete beleggingsmethode?

Favoriete methode van Jim Tehupuring gunstig voor WBer met tijd

Afbeelding IC met combinatie MFA/FTI bij doorschrijden shortput AEX feb 380.

Wanneer ik 2 Iron Condors heb opgezet en (automatisch) “moet” verkopen bij het doorschrijden van de put 380 om verder verlies te voorkomen, dan heb ik een verlies (bij 2 IC,5 IC en 10 IC) van respectievelijk 554, 1385 en 2770 euro. We WETEN inmiddels dat dit in beginsel kan gebeuren in 15% van de ingenomen putspreads op basis van de optie indicator statistieken van de afgelopen 27 jaar.

Het alternatief van Jim Tehupuring is dat hij de ICs laat doorlopen tot expiratiedatum. Dan rest een winst op expiratiedatum bij 5 en 10 ICs van 440 en 880 euro (2 x IC niet uitgerekend). Maar omdat de 25 MFA’s of de 5 FTIs verlies hebben opgeleverd van respectievelijk -604 en -750 euro, dan resteert per saldo een verlies van 164 euro bij 25 x MFA of een winst van 130 euro bij 5 FTI’s. Deze uitkomsten op expiratiedatum zijn daadwerkelijk door mij uitgevoerd. (kosten even niet meegerekend). De aanname hierbij is dat de AEX niet meer onder de 380 komt eind volgende week, expiratiedatum, die kans is erg klein.

Conclusie favoriete beleggingsmethode van Jim Tehupuring

De favoriete optiestrategie van Jim Tehupuring levert een totaal eindresultaat op dat veel gunstiger uitvalt dan dat er geen combinatie met MFA’s of FTI’s wordt uitgevoerd. De WeekendBelegger die wel tijd heeft om dit door de week te managen heeft hier voordeel van.  De WeekendBelegger die hiervoor allemaal geen tijd heeft, zal zich moeten hierbij moeten neerleggen. Hij/zij moet hopen dat de 85% keren dat het winst oplevert t.o.v. de 15% dat het verlies oplevert uiteindelijk ook resulteert in winst. Tot heden is ons dat gelukt.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen