AEX juli serie met winst afgesloten
20 juli 2013 

AEX juli serie met winst afgesloten

 

aex

aex daggrafiek 190713

De AEX juli serie is met winst afgesloten. Deze daggrafiek laat dat zien doordat de koers van de AEX keurig binnen de door de optie-indicator berekende shortranges is gebleven. De shortranges zijn de verkochte call aan de bovenkant en de verkochte put aan de onderkant. Omdat wij beide opties verzekeren door een gekochte call optie aan de bovenkant te kopen en een gekochte putoptie te verkopen spreken we over een Iron Condor strategie.

 

Beleggingstrategie korte termijn

Deze beleggingsstrategie bedoeld voor de korte termijn is sinds april 2012 bij Weekendbeleggers B.V. in onderzoek. Het onderzoek duurt 3 jaar? Waarom 3 jaar? Omdat volgens de kwantitatieve analyse, die ik aanhang, er 36 trades (= maanden) nodig zijn om iets te kunnen roepen over de robuustheid van het systeem. Wij voeren deze strategie dan ook uit met AEX maandopties. Tot heden is inmiddels zonder enig verlies meer dan 60% rendement binnengehaald. Dat percentage gaat lager worden omdat dat verlies natuurlijk een keertje komt. We WETEN namelijk ook wanneer dat zal zijn, daar hebben we onze statistieken voor die over de afgelopen 26 jaar exact aangeeft wat onze kansen zijn in deze strategie (zie rechtsboven in afbeelding). We weten alleen niet wanneer het verlies zal komen.

Optieprijzen

Onder de afbeelding staan de vier optieprijzen van de augustus serie 2013 vermeld hoewel we deze maand geen callspread hebben ingenomen vanwege de te lage opbrengst. Met de augustus serie zijn we op 15 juli 2013 gestart. Inmiddels staat de teller binnen 1 week  op 125 euro in de plus… Heel benieuwd of het voor de 16e keer achter elkaar lukt om winst te maken? Met winst maken blijft namelijk beleggen leuk.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen