AEX maart serie sluit met klein verlies
02 maart 2019 

AEX maart serie sluit met klein verlies

Vandaag zaterdag 02 maart 2019 schreef ik het volgende naar de leden en proefabonnees.

 

We sluiten de hele (doorgerolde) positie(s)

Vorige week schreef ik “De bedoeling van doorrollen is het ongerealiseerd verlies niet nog verder op te laten lopen”. Dat is in ieder geval gelukt.

We hadden eerder -262 euro verlies geleden en daar mag dan nu weer +253 euro bij worden opgeteld.

Met de doorgerolde opties C550 en P515 is nl. een winst behaald van +253 euro (In Dashboard staat 249 euro vermeld vanwege een downloadtijdstip  (17:19 uur) dan WallstreetPro (17:39); WSPro is leading).

Met andere woorden per saldo sluiten we deze serie in finale af met een gerealiseerd gering verlies van (-263+253)= -9 euro. 

AEX slotkoers

Ik had er voor kunnen kiezen om de zaak alsnog voort te zetten. In de verwachting om alsnog in winst te eindigen. Maar dat doe ik niet.
Immers de AEX staat op een vrijdagslotkoers van 538,59 terwijl de gewenste middenkoers op 533 ligt.

Mocht de vrijdagslotkoers rond de middenkoers van 533 zijn geëindigd, DAN zou ik daar mogelijk wel voor hebben gekozen.
Met op dat moment nog “maar” 2 weken te gaan tot de formele expiratiedatum van 15 maart.

Ik realiseer mij dan tegelijkertijd dat ik dan 2 x margin zou moeten vrijhouden omdat de april serie ook vandaag gewoon start.

Let op, het om die reden dan maar wachten met de april serie om margin uit te sparen, geeft niet altijd  het gewenste resultaat, ervaringsdingetje.
Voor de meesten ons ons zal dus gelden gewoon de maart serie sluiten en starten met de april serie.

Na een ongekende achtereenvolgende AEX koersstijging van maar liefst 9 (?!) weken EN na een doorrolactie NIPT op het stoploss3 niveau, is het doel bereikt.
Namelijk emotievrij ingegrepen EN het verlies is beperkt gebleven. Persoonlijk teken ik voor het eindresultaat van deze wel heel bijzondere serie.

Omdat het doorrollen niet zo vaak voorkomt, heb ik voor de broodnodige transparantie alle posities van deze serie nog even in het Excel Dashboard gezet.
Deze transacties zijn uiteraard ook terug te vinden in het transactieoverzicht van WSPro.

Na het sluiten van elke maandserie wordt altijd het rendement bijgewerkt.
Hierin zijn dan uiteraard WEL de transactiekosten (in 2019 van Binckbank a 1,75 wel verwerkt en niet meer de transactiekosten van de goedkopere DeGiro.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen