AEX maandoptie serie februari met winst gesloten
09 februari 2013 

AEX maandoptie serie februari met winst gesloten

AEX Iron Condor

De AEX maandoptie serie februari sluiten wij per direct met een winst van €230 (80% winstgrens niet gehaald). We zijn nog steeds bezig met het opbouwen van een buffer voor het onvermijdelijk verlies dat natuurlijk een keer voorbij komt. Let op, voor de 10e (!?) achtereenvolgende keer in de praktijk heeft de optie-indicator nu de juiste spread berekend voor onze Iron Condor optiestrategie.

AEX

De AEX staat nu zo rond de 345. We tarten het noodlot echter niet (beperk de hebzucht weet u nog wel?) door nu alles te verliezen in de laatste week voor expiratie mocht de koers toch onverwacht de 340 neerwaarts doorschrijden. Daar ziet het overigens niet naar uit, maar je weet maar nooit.

En volgende week dan?

Voor hen die het aandurven kunt u de zaak aankijken tot uiterlijk dinsdag. Mocht de koers alsnog aantrekken op maandag en dinsdag, ja dan zou u ‘m door kunnen halen t/m expiratie op vrijdag. U haalt dan zo mogelijk de volledige pot van €400 binnen (zie afbeelding).

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen