AEX maand opties december serie sluit af met winst
23 december 2012 

AEX maand opties december serie sluit af met winst

Iron Condor (AEX maand opties)

aex

Bron: Wallstreet Pro

De december buit is volledig binnen op deze expiratiedag. Lees in tabblad AEX bij daggrafiek waarom u toch deze week uw geavanceerde order op de december call 350 had moeten royeren. (dit is een zeer belangrijke mededeling!). En de vorige week opgestarte AEX maand optie januari serie staat inmiddels op (ongerealiseerde) winst) omdat de koers van de AEX nauwelijks heeft bewogen en dat is nu net de bedoeling.

Koerswinst

We hadden afgesproken dat we bij 80% koerswinst zouden verkopen. Dat moment werd aan het eind van de vrijdagmiddag 14 december bereikt toen de call 350 daalde tot 0,30. De call 360, de put 310 en de put 300 zijn vandaag bij expiratie waardeloos geeindigd (dat is nu net de bedoeling). We kunnen vandaag nu definitief in totaal 214,40 bijboeken op het rendement dat inmiddels is gestegen van €15.000 naar €15.917.

Voorts is van de AEX maand opties op 14 december de Iron Condor serie januari opgezet.

Omdat de koers vrijwel gelijk is aan vorige week, staat de eerste (ongerealiseerde) winst alweer in de boeken. Beste mensen, dat is toch echt al 20,71% van wat we binnen willen halen bij 80% winstneming. Recht zo die gaat.

Heeft u trouwens vorige week na het sluiten van de call 350 uw geavanceerde order ook geroyeerd? Dat had u namelijk wel moeten doen. Had de koers deze laatste week toch de 350 overschreden, dan was er een automatische order uitgevoerd. Dat had u namelijk toch zelf ingegeven direct na aanschaf van de optieserie?

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen