AEX koers altijd realtime bij WB
22 augustus 2017 

AEX koers altijd realtime bij WB

De AEX koers bij WeekendBeleggers (WB) wordt altijd realtime weergegeven voor onze proefabonnees en vaste leden van onze service.

 

aex koers

AEX koers altijd realtime

DRUK OP AFBEELDING VOOR VERGROTING

Boven ziet u een afbeelding van een van de rubrieken uit ons zelf ontwikkelde Excel Dashboard (ook voor Mac gebruikers). Het betreft de rubriek AEX en Volatiliteit (realtime).

AEX koers

Waarom is deze realtime informatie voor onze klanten nu zo belangrijk?

Omdat de realtime koers en de realtime volatiliteit (de beweegelijkheid van de aex index), samen met het aantal restdagen tot expiratiedatum (altijd 3e vrijdag van de maand) van de ingenomen opties de basis vormen voor de kansberekening formule.

U ziet in de rubriek kansberekening dat de bovengrens van de winstzone op 01 september 2017 uitkomt op een stand van 531,05 en de ondergrens van de winstzone op een waarde van 507,51.  Deze kansberekening van 1 x standaarddeviatie geeft aan dat er een +68,2% kans bestaat dat de AEX zich binnen deze winstzone van de ingenomen optie uitoefenprijzen zal bewegen t/m 01 september 2017.

Waarom 01 september 2017? Omdat dan alweer de volgende oktoberserie voor de deur staat. Elk eerste weekend van de maand start WB een nieuwe AEX index optieserie.

Dat betekent dat de abonnee WEET dat de door WB gesignaleerde posities op dat moment veilig zijn.
Immers de gekozen optieserie voor de september serie 2017 betroffen de calloptie 540 en de put optie 490.

Volgende keer een uitleg van het Exceldashboard over de waarschuwingsniveau’s/stoploss niveau’s.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen