AEX index juni optieserie sluit met ruime winst
18 mei 2019 

AEX index juni optieserie sluit met ruime winst

Vandaag, 18 mei schreef ik de volgende mailing aan de (proef)abonnees,

Optieserie Juni

We sluiten de hele positie (geschreven call 590+geschreven put 525) met een mooie winst van maar liefst +376 euro.

Dat is hoger dan de mediaan voor een winnende maandserie welke tot voor kort lag op +237 euro. Na deze juni winst wijzigt de mediaan voor een maand winner naar +243 euro.

En hebben we een modeluitvoering van de diagonale versie van de short strangle optieconstructie mogen meemaken, m.u.v. het zeer korte tijdsbestek waarbinnen het resultaat is bereikt.

We noteren tevens:

  • Een maximale profit van deze maandserie op +70,41%;
  • Een netto maandrendement van +11,26%, hoe effectief wilt u het hebben?;
  • Resultaat binnen twee weken behaald, hoe efficiënt wilt u het hebben?;
  • Wederom een all time high (ATH) voor de optieportefeuille;
  • YTD 2019 opgehoogd naar +17,60% (let op, de optie– en abonnementskosten zijn daar dan al vanaf);
  • Gemiddeld netto jaarrendement van 26,31%

 

Hoe kan dat deze keer, zo’n mooie AEX optieserie winst binnen zo’n korte tijd?

Pas vorige week vrijdag hadden we namelijk de put 525 geschreven. Daarmee werd op vrijdag 10 mei +4.36 op de WB administratie ontvangen. Dat was al een premie welke beduidend hoger lag dan de mediaan (+2,50) voor een 5 weekse serie.

M.a.w. de uitgangssituatie van onze diagonale short strangle optieconstructie was bij aanvang al gunstig zoals ik u al eerder meldde in de wekelijkse ledennieuwsbrief (immers ook voor de call 590 werd een premie ontvangen van 0,98. Deze is nu nog maar 0,20 waard dus die heeft z’n werk al gedaan).

Afgelopen maandag opende de AEX fors lager dan de vrijdagslotkoers (ziet u nu wel dat deze niet altijd automatisch stijgt na de vrijdagsignalering?!)

Dat betekende dat u als klant (en ik privé) zelfs meer dan die 4,36 voor de geschreven put 525 konden ontvangen. Zo heb ik zelf afgelopen maandag deze privé kunnen schrijven op 5,11 (14:42 uur). Terwijl u en ik op deze dag zelfs had kunnen schrijven op een premie van 5.46. Ongekend gunstig dus.

De reden van deze hoge optiepremies moge ook duidelijk zijn, de impliciete volatiliteit schoot deze dag omhoog naar +17,63%. Daar moet je dan wel gebruik van maken!. Inmiddels is de vola overigens alweer gedaald tot 13,07%.

Kun je dan niet spreken van geluk? Ja, mogelijk. Anderzijds moeten we toch echt vaststellen dat WB al sinds 2012 (de start van onze optieportefeuille) elk jaar dubbelcijferige rendementen scoort. Zonder ook maar een verliesjaar. Kun je dan nog steeds spreken van geluk?

Met een geschreven call van 590 en een geschreven put van 525 ligt de AEX middenkoers dus op 558. De vrijdagslotkoers is 557,91. Met andere woorden, op dit moment ligt de koers er werkelijk uitstekend bij om de zaak verder te laten doorlopen. Normaliter doen we dat ook.

Maar WB is zeer tevreden over dit resultaat, genoeg is genoeg, beperk de hebzucht! U hoeft dus niet te sluiten, uw keuze.

Want waarom zou u eigenlijk nu nog 3 weken risico willen lopen terwijl een mooi resultaat nu is opgehaald?

Daarom sluit WB de zaak en genieten we de komende 3 weken van dit resultaat.

Weekendbeleggers: Effectief, efficiënt en emotievrij

p.s. De analyse van de optieserie van de juli serie start de 1e vrijdag van juni

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen