Wil AFM turbo's opheffen?
04 september 2013 

Wil AFM turbo's opheffen?

Het volgend artikel “Wil AFM turbo’s opheffen” is een interessant artikel van Marcel Tak van IEX.nl.

Ik hoop dat de geruchten over een dergelijke beperkende AFM maatregel uiteindelijk niet gefundeerd blijken te zijn. En als dat wel zo is, heeft de AFM nog de tijd om snel op zijn schreden terug te keren. Zodat ik het rapport, als het uiteindelijk verschijnt, positief kan recenseren!

Zo sloot ik mijn column van 19 juni af, waarin ik vooruitblikte op het verwachtte rapport van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over hefboomproducten. Ik doelde op de mogelijke maatregel van AFM om turbo’s, speeders en sprinters, de producten die onderwerp van onderzoek zijn, met een hoge hefboom te verbieden.
Het rapport ligt inmiddels voor mij, plus een column van Kris Marx van de AFM, waarin hij op mijn opmerkingen van destijds reageert. Uiteraard stel ik de reactie van AFM zeer op prijs. Dat neemt niet weg dat ik kritisch moet zijn op wat de AFM in zijn rapport concludeert.

Galliërs
De AFM is niet op zijn schreden teruggekeerd. Weliswaar is er geen direct verbod ingesteld, maar de aanbieders van turbo’s/speeders/sprinters hebben vrijwillig besloten de uitgifte van de “hoge hefbomen” te beperken.

Dat doet mij denken aan de Romeinse soldaten die als vrijwilligers werden aangewezen om het tegen de met toverdrank volgegoten Galliërs op te nemen. De turbo-aanbieders zullen waarschijnlijk met grote tegenzin tot deze beperkende actie zijn overgegaan. Hele artikel lezen? Klik hier

Reactie Weekendbeleggers B.V.

En dit is nu precies de reden dat Weekendbeleggers beleggen met een hefboom van ten hoogste 4..
Michael Groenewoud, oprichter/eigenaar Weekendbeleggers b.v.

 

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen