WeekendBeleggers seminar prima verlopen
01 december 2015 

WeekendBeleggers seminar prima verlopen

Seminar Weekendbeleggers 28-11-2015 te Amersfoort

WeekendBeleggers seminar 28-11-2015 te Amersfoort

Afgelopen zaterdag 28-11-2015 is met succes een seminar voor leden en overige belangstellenden georganiseerd  door Michael Groenewoud van WeekendBeleggers.

Michael startte zijn betoog om 13:00 uur en pas om 16:00 uur werd er een einde aangemaakt nadat de laatste vraag was beantwoord. In het eerste deel werd ingegaan op de optiestrategie voor de korte termijn. Deze (diagonale) short strangle strategie maakt winst bij een zijwaartse beweging van de AEX-index. Binnen 3 weken moet in beginsel de winst binnen bereik zijn. Aan de hand van een praktijkvoorbeeld van de december maandserie werd stap voor stap uitgelegd hoe de winst de afgelopen maand tot stand is gekomen. Inmiddels zijn alle abonnees op de hoogte gebracht dat deze maandserie met ruime winst is gesloten. Elke eerste vrijdag van de maand start een AEX index serie dus a.s. vrijdag 04 december start de januari 2016 serie, etc..

Na een korte koffiepauze werd ingegaan op de middellange termijn strategie met aandelen, beleggingsfondsen en Turbo’s. Deze strategie is juist bedoeld voor (grotere) stijgingen en (grotere) dalingen in de markt. Deze techniek waarbij een speciale indicator als belangrijk hulpmiddel wordt ingezet, wordt al sinds de start in 2007 met succes toegepast.

Tot slot werd het recente beleggingsonderzoek behandeld. Stap voor stap werd uitgelegd hoe er toch nog een weeffout uit het model is geslopen. Shortposities op individuele aandelen zullen in de toekomst daarom nooit meer worden ingenomen. De shortposities op indices daarentegen bleken juist prima te scoren de afgelopen 8 jaar.  Met de maatregelen wordt het systeem daardoor nog effectiever maar vooral ook efficiënter zo is de verwachting. De onlangs geteste DUAL indicator op Goud toonde duidelijk aan dat Goud zich nog steeds in een dalende koerstrend begeeft.

Na het seminar bleven nog velen lang napraten aan de bar onder het genot van een drankje/hapje. Goede vragen, prima publiek. uitstekende sfeer, tevreden klanten en daar gaat het om.
U bent er toch ook bij de volgende keer?

Zo maar enkele reacties op het seminar

Beste Michael,

Hartelijk dank voor het toezenden van de sheets; het is altijd weer een leerzame belevenis om dit seminar bij te wonen. Van de paar adviesdiensten die ik in het verleden uitgeprobeerd heb is Weekendbeleggers de enige die van aankoop tot verkoop een consistent systeem heeft dat bovendien geheel transparant is, met vriendelijke groet, Raymond.

Beste Michael Groenewoud,

Het was weer goed dat je zo’n middag hield; er gaat niets boven “live” beleven. Dank voor de gastvrijheid en jullie vriendelijkheidheid. Mijn kleinzoon, Thijs wil ik af en toe blootstellen aan beleggingstoestanden en zoals je bemerkt: hij is snel van begrip. Een heel rustig knaap van 18, maar er gaat veel om in dat hoofd. Hij was onder de indruk van de rust en het uitblijven van overdrijvingen, opjutterij en al-wetendheid. Ja, dat vind ik ook de sterke kanten van wat jullie doen. Rust, degelijkheid, discipline (maar ja…> daar weet Michael alles van!) zijn bij jullie te vinden en dat is een eigenschap die niet veel voorkomt in beleggersland. Graag blijf ik in contact.
Ontvang mijn welgemeende groeten, Hans.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen