Webinar beleggen Mijn ervaringen met Iron Condors technisch goed verlopen
10 mei 2014 

Webinar beleggen Mijn ervaringen met Iron Condors technisch goed verlopen

iron condor

Iron Condor

Het eerste WeekendBeleggers webinar onder eigen beheer met als titel  “Mijn ervaringen met Iron Condors” is technisch goed verlopen. Gelukkig maar.

Op 06 mei jl. was het dan zover. Ik realiseerde mij heel goed dat het door mij gekozen platform (gebaseerd op Google Hangouts) nog niet robuust genoeg is om dit webinar te houden. De kans was echter te mooi om te laten lopen. Dus met zweet op de handen dan toch op enig moment maar op de knop “uitzenden” gedrukt. En zo waar, alles ging goed. Gelukkig hadden we nog wel een backup geregeld zodat we binnen 30 minuten na aanvang van het webinar alsnog konden terugvallen op een platform dat zich inmiddels bewezen heeft, maar qua kosten veel hoger zijn.

De bedoeling is duidelijk. Meer kijkers uit het land (en daarbuiten) trekken zonder dat zij hoeven af te reizen naar Amersfoort waar we meestal de live seminars in een hotel in de buurt organiseren. Het houden van een webinar is een iets andere beleving. In plaats van te spreken in een zaal met echte beleggers spreek je tegen je eigen pc scherm aan, apart. De kijkers konden vragen stellen en dat deden ze dan ook. Vragen die ter plekke niet konden worden beantwoord zijn 1 dag later alsnog door mij alsnog beantwoord. Leuke reacties en ik heb er dan ook een goed gevoel aan overgehouden. Vanwege de “stress” zijn we de pollvraag wel vergeten te stellen. Bij de start is het natuurlijk wel handig dat je ongeveer weet welke type belegger thuis achter z’n pc zit. Ik wilde dus weten of zij al eerder met opties en/of Iron Condors te maken hebben gehad. Qua planning verliep het ook goed, want het webinar was ingepland voor 60 minuten en daar gingen we eigenlijk nauwelijks overheen.

Gelukkig deed ik het niet allemaal alleen, met dank aan Robert Mares en mijn zoon Nick Groenewoud.

Dit geeft dus vertrouwen voor de toekomst waarbij de mogelijkheid nu bestaat dat ik belangstellenden kan meenemen in mijn wereld van aandelen, turbo’s en opties waarbij ze straks misschien eens wat minder naar een powerpointpresentatie hoeven te kijken, maar wellicht rechtstreeks in mijn belegging softwareanalysepakket? Moet ik nog eens over nadenken. Het volgende webinar is nog niet gepland, maar dat zal niet lang meer duren denk ik. Wordt vervolgd.

Michael Groenewoud
directeur WeekendBeleggers b.v.

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen