Wat zijn put opties?
28 juli 2019 

Wat zijn put opties?

Wat zijn call opties en put opties?

In de optiewereld bestaan call- en put opties.
Het zijn afgeleiden van de “onderliggende waarde”, zijnde een individueel aandeel of index (mandje van aandelen bijv. de AEX-index).

Als u een daling verwacht van een individueel aandeel of index, dan zou u een put kunnen kopen. Deze put stijgt dan in waarde als de daling inderdaad plaatsvindt binnen een bepaalde periode. Wanneer u een stijging van een individueel aandeel of index verwacht, dan koop je een call.

Het voordeel van het kopen van opties is dat het slechts een zeer kleine investering vraagt dan wanneer je het individuele aandeel zelf zou moeten aanschaffen. Hierdoor zijn opties eigenlijk hefboomproducten waardoor de rendementen groter zijn dan wanneer een individueel aandeel zou moeten worden aangeschaft.

Vanwege de geringe investering zijn opties al vele, vele jaren zeer populair.

Veel gestelde vragen

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Sjors
Door

Sjors

op 06 Aug 2019

Mooie heldere uitleg! Ik ben groot fan van opties, maar vind het lastig om ze - door de relatief grote koersschommelingen - in het weekend te verhandelen.

Michael Groenewoud
Door

Michael Groenewoud

op 06 Aug 2019

Dank voor het compliment. Zoals je zelf al schrijft kun je uiteraard niet handelen in het weekend (want beurs gesloten). Dus voeren de leden (en ook ik privé) de weekendsignalen in beginsel uit op de maandag. Op die maandagochtend opening kom ik dan het volgend weekend weer terug. En dat werkt wel degelijk hoor op de korte termijn want binnen 4 a 5 weken zetten wij in op winst op de AEX-index maandoptieserie. met vriendelijke groet, Michael Groenewoud

Reactie plaatsen