Uitkomsten beleggingssysteem onderzoek verrassend
29 oktober 2015 

Uitkomsten beleggingssysteem onderzoek verrassend

weekendbeleggers

Uitkomsten beleggingssysteem onderzoek verrassend en leiden direct tot maatregelen

Michael Groenewoud heeft zijn zelf ontworpen Turbo beleggingsmodel aan een nadere analyse onderworpen. Een analyse op separaat de long en shortposities was sinds de start van het bedrijf in 2007 nog nooit eerder uitgevoerd. Het intern onderzoek betreft de 462 gesloten posities vanaf de start van het model op 10 juli 2007 t/m 27 oktober 2015.

Beleggingssysteem onderzoek

De per saldo zeer positieve rendementen van het huidig beleggingsmodel worden al jaren periodiek gepubliceerd, maar dat was altijd de resultante van alle long en short posities bij elkaar opgeteld. Zonder hierbij dus onderscheid te maken tussen long- of shortposities.

Dat laatste is nu nader bekeken en heeft geleid tot opmerkelijke en onverwachte uitkomsten. Doordat het model vanaf 2007 alle mogelijk voorkomende marktbewegingen (omhoog, omlaag en opzij) heeft ondergaan, is daardoor meer dan voldoende (meetperiode 2007/2015) data verzameld om nu ook apart conclusies te kunnen trekken uit de long en short posities.

Resultaten onderzoek Turbo long

Totaal aantal trades long (286x)
Aantal winsttrades long   (173x), resultaat:+ €101.514
Aantal verliestrades long (113x), resultaat: – €   33.889
Totaal resultaat long: €67.625

Conclusie long trades
Hitrate longtrades +60%
Winst/verlies ratio long posities: 3 (winst/verlies)
Appreciatie: Het long model voldoet uitstekend

Resultaten onderzoek Turbo short

Totaal aantal trades short (176x)
Aantal winsttrades short(87x), resultaat:    + €46.881
Aantal verliestrades short (89x), resultaat: – €  40.495
Totaal resultaat shorttrades: €6.386

Conclusies short trades
Hitrate shorttrades (+50%)
Winst/verlies ratio shorttrades: 1
Appreciatie: Het short model scoort matig en voldoet hiermee niet aan onze normen. Verbetermaatregelen op de shortposities zijn daarom in kaart gebracht en worden met onmiddellijke ingang doorgevoerd.

Gevolgen uitkomsten beleggingssysteem onderzoek

Details van het onderzoek, de consequenties voor het model en de shortmaatregelen zullen worden gepresenteerd tijdens het eerstvolgend seminar van WeekendBeleggers b.v. dat gehouden zal worden op zaterdag 28 november te Amersfoort. Het seminar (incl. borrel na afloop) is gratis maar gaarne aanmelden via deze link https://weekendbeleggen.nl/live seminar-aankondiging/

Door het toepassen van de (short) maatregelen is de verwachting dat het model in de toekomst (nog) beter gaat scoren op effectiviteit en efficiency.

Michael Groenewoud
Directeur WeekendBeleggers b.v.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen