'
06 september 2014 

'"Turbo inzet kort geding tegen Binckbank

binck
DFT, vr 05 sep 2014, 07:39

 

 

‘Turbo’ inzet kort geding tegen Binckbank

Edwin van der Schoot

DEN HAAG – BNP Paribas heeft een kort geding aangespannen tegen Binckbank. Inzet: de Fransen willen dat Binckbank stopt met het gebruik maken van de merknaam Turbo, voor zijn beleggingsproducten met een hefboom.

BNP Paribas kocht in februari de activiteiten in gestructureerde producten en derivaten van RBS. De Schotse bank had deze weer in bezit gekregen toen het in 2007 een deel van ABN Amro overnam.

Soortnaam

In de onderhandelingen tussen de Schotten en de Fransen werd uitgegaan van een relatief hoge waarde voor de ‘merknaam’ Turbo. Binckbank geeft echter ook turbo’s uit. Binck stelt zich op het standpunt, dat Turbo inmiddels een ingeburgerde soortnaam is. ING, dat soortgelijke producten in de markt heeft gezet, doet dat onder de naam Sprinters. Commerzbank en Citi hebben Speeders.

Rente

Bij een turbo wordt de onderliggende waarde door de uitgever gekocht. Een deel wordt betaald door de uitgever en een deel door de belegger. De rente over het door de uitgever gefinancierde deel wordt betaald uit de winst bij koersstijging (long) of daling (short).

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen