Turbo is een soortnaam!
09 september 2014 

Turbo is een soortnaam!

binck

De Aandeelhouder.nl meldt dat Binck het kort geding dat door BNP Paribas was aangespannen heeft gewonnen. Binck mag de naam turbo’s blijven gebruiken.

BNP Paribas heeft nul op rekest gekregen van bij de rechter in een kort geding tegen online broker BinckBank vanwege het hefboomproduct Turbo. Vandaag bleek dat de voorzieningsrechter de vorderingen van de Franse bank afwees en BNP veroordeelde tot het betalen van de proceskosten.

BNP Paribas kocht in februari de activiteiten op het vlak van gestructureerde producten en derivaten voor particuliere beleggers van RBS. Daarmee ging ook de naam Turbo over naar BNP. De naam Turbo was op dat moment exclusief eigendom van ABN AMRO en RBS.

Het FD heeft de argumenten van BNP Paribas en Binck:

De Franse bank vindt dat Binck, dat sinds juli eigen turbo’s verkoopt en er nu al 2500 in de schappen heeft liggen, haar merkenrecht schendt. Vorig jaar nam de BNP de portefeuille gestructureerde producten over van RBS, dat de turbo’s in 2007 weer had geërfd van ABN Amro

Binck stelde daar tegenover dat ‘turbo’ vanwege de populariteit van het beleggingsproduct als soortnaam beschouwd moet worden. Geïntroduceerd door ABN Amro in 2005, hebben de turbo en aanverwante producten een enorme vlucht genomen. ING, ABN Amro, BNP Paribas, BinckBank, Commerzbank en Citibank bieden ze aan. 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen