Spaarrente daalt, daalt en daalt en daalt
04 juli 2014 

Spaarrente daalt, daalt en daalt en daalt

AMSTERDAM – De spaarrente daalt maar door. Nadat de Europese Centrale Bank begin juni de banken rente begon te vragen als ze geld stalden in Frankfurt, verwachten economen al verdere druk op de spaartarieven. Die vrees wordt nu bewaarheid. Maar liefst vijftien banken hebben de spaarrentes in juni verder verlaagd.

Dat maakt de financiële vergelijkingssite Geld.nl gisteren bekend. De rente op een vrij opneembare spaarrekening daalde van gemiddeld 1,38% naar 1,35%. Bij deposito’s (spaargeld dat voor langere tijd vaststaat) is de rentedaling nog groter.

Amanda Bulthuis, expert bij de vergelijkingssite, spreekt van een extreme reactie van banken, “aangezien bij de vorige daling van de ECB-rente, in november vorig jaar, maar acht banken overgingen tot een renteverlaging”.

En niet alleen de spaarrente daalt, de driemaands euribor, het interbancaire leentarief, zit inmiddels tegen de 0,20% dicht bij een “all time  low” van iets onder de 0,18% ruim een jaar geleden. Dat is weer gunstig voor de hypotheektarieven.

Volgens emile Cordon, macro-econoom van Rabobank, heeft de negatieve rente die de ECB sinds 11 juni in rekening brengt inderdaad impact op de rente. “Daarbij heeft de ECB aangegeven dat de rente nog tot in 2016 laag blijft, wij zien de euribor dan ook nog verder dalen”

DFT woensdag 02 juli

 

Reactie Weekendbeleggers

Beleggingsrendement stijgt, stijgt en stijgt en stijgt, een tegengeluid…

In juli 2007 ben ik gestart met een Turbo portefeuille van 30K. Op dit moment is dit bijna 100K. Ra ra hoe kan dat? Kijk ook met mij mee op probeleggen.nl waarmee ik met een echte portefeuille van 25K dit zelfde huzarenstukje probeer te herhalen.

euribor 3 maand

druk op afbeelding voor vertroting

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
w.zeilstra
Door

w.zeilstra

op 04 Jul 2014

geachte heer Groenewoud, graag wil ik het navolgende vragen; ik zag van de week op de site probeleggen.nl het behaalde rendement tot nu toe nogal schommelen. zo zag ik bijv. voorbij komen; 0.98, vervolgens -0.07, dan weer 0.99 en vandaag 2.27...... klopt dit inderdaad ? ik begrijp dat u met een portefeuille van 25000 euro bent gestart. worden er dus meerdere turbo posities ingenomen tegelijkertijd of elke keer bijv met een turbopositie van 4000 euro geopend en gesloten voordat er weer een nieuwe positie wordt ingenomen ? vriendelijke groet, w.zeilstra

Michael Groenewoud
Door

Michael Groenewoud

op 04 Jul 2014

Geachte heer Zeilstra, Dank voor uw vragen. Het gaat nooit in een strakke lijn omhoog zoals u weet. De onlangs ingelegde open short positie van PHILIPS deed de portefeuille wat schommelen gezien de forse stijging net nadat ik positie had ingenomen, dat heet pech. De ProBeleggen klanten die mij volgen moeten echter minder last van hebben gehad omdat de meesten pas op maandag (toen PHILIPS steeg) zijn ingestapt vermoed ik. Door te spreiden worden dit soort niet te voorkomen acties geneutraliseerd. Immers we mogen er van uitgaan dat het merendeel van de posities op winst eindigt, dat laten de statistieken keurig zien vanaf 2007. Daar is mijn vertrouwen op gebaseerd. En daarnaast zolang het sluitsignaal voor PHILIPS nog niet is geweest is er nog helemaal niets aan de hand, het is immers een middellang termijn systeem zoals u wellicht weet. Dat betekent dat ik gemiddeld 6 weken tot 9 maanden in positie ben. Met de koers van PHILIPS kan dus nog van alles gebeuren. Van de PRObeleggen "wedstrijdleiding" werd ik geacht 50% belegd zijn per 01 juli en moet 75% belegd zijn per 1 augustus, dat gaat mij lukken. De posities worden overigens ingenomen met 2000 euro en niet met 4000 euro zoals u aangeeft. Die 4000 euro neem ik in bij de WB behoudende portefeuille maar de portefeuille bij Probeleggen betreft puur de hefboom Turbo portefeuille. Zo zal ik ook niet in deze portefeuille iets met opties doen terwijl ik dat wel doe bij WB. Dat heeft weer te maken met de diverse doelgroep die ProBeleggen aan zich wil binden. Daarnaast neemt een andere Pro (Jim Tehupuring) een aandelen portefeuille met opties in. Zo is de zaak een beetje verdeeld zodat de klant kan kiezen waar hij/zij zich het prettigste bij voelt.

Reactie plaatsen