Slechte start 2018 nu al goedgemaakt met all time high
16 februari 2018 

Slechte start 2018 nu al goedgemaakt met all time high

Op maandag 12 februari is onderstaande mail verzonden naar de leden en proefabonnees.

Beste (proef)abonnee(s),

Vooruitlopend op de zaterdagmailing bericht ik u het volgende.

We sluiten emotievrij de maart serie met +462 euro winst op basis van 1 contract. Het rendement over de totale positie is immers uitgekomen op +58,93%. En we sluiten boven de +50% rendement zoals u weet.

Ik kan mij niet herinneren dat we de norm zo snel in de tijd behaald hebben. We zijn nog maar 10 dagen in positie!?

De enige reden om nu al te sluiten is de door WB zelf ingestelde winstnorm van +50% (ook de Tasty Trade norm overigens).

 

Waarom zou je de optieconstructie eigenlijk al willen sluiten?

Op dit moment is er namelijk geen enkele pop-up van de stoplossniveau’s zichtbaar, dus dat is gunstig.
Daarnaast is ook gunstig dat de ondergrens op dit moment voor 02 maart is uitgekomen op 495,62 dus dat is ruim boven de ingenomen put 475.

Daarnaast is gunstig voor de gehele constructie dat de futures op dit moment voor morgen een hogere opening voorspellen (zie iex25-24h = 526,54 tijdstip 21:31 uur).

Ergo, u kunt sluiten maar het hoeft niet, uw keuze.

WB sluit echter wel degelijk. Immers, we maken winst op de maart serie, hebben het februari18 serie verlies van 235 euro in no time nu goedgemaakt en staan daarom wederom op een ALL TIME HIGH op de optieportefeuille. En last but not least wordt er na sluiting van deze serie geen enkel risico meer gelopen.

Omdat er nog enkele weken te gaan zijn, blijven we de AEX uiteraard volgen en dit leidt mogelijk tot een nieuwe positie.
Ook dat zou uniek zijn, wordt vervolgd in de updates van de ledennieuwsbrieven.

 

p.s. vanochtend om 09:04 noteerde de geschreven put 475 een premie van 4.25

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen