Sinds eind 1957 heeft de S&P 500 een samengesteld jaarrendement behaald van +10,7%. Het reële S&P 500 rendement na inflatie is 6,8%. Van de 63 jaar werd in 50 jaren een positief rendement behaald en 13 jaren een negatief rendement (bron Google).
Sinds 2012 (start optieportefeuille) heeft WeekendBeleggers een samengesteld jaarrendement behaald van +13,47%. Van de 11 jaar werd in 9 jaar een positief rendement behaald en in 2 jaren een negatief rendement.
Om beide modellen met elkaar te kunnen vergelijken in dezelfde periode is het dus het beste om de laatste 11 jaar naast elkaar te zetten. Dat ziet u in de afbeelding boven (groene lijn is WeekendBeleggers, paarse lijn is de S&P500).
En dan ziet u dat beide systemen qua rendement niet veel verschillen. De S&P500 is hierbij omgerekend naar euro's. En als ik goed ben geïnformeerd, is dat ook nog een herbeleggingsindex. Hierbij worden de dividenden dus herbelegd.
Mijn analyse
U mag het best opmerkelijk noemen dat "WB" een vergelijkbaar resultaat behaalt met een zijwaarts systeem. Immers de S&P500 is gebaad bij stijgende koersen. Die stierenmarkt is er al sinds 2009. Niet in de laatste plaats ernstig geholpen door de vele steunmaatregelen van de Centrale Bank (FED quantitative easing).
Het tweede wat mij opvalt is de (t.o.v. WB) veel grotere terugval van de S&P500 tijdens de Corona periode in 2020. Neemt u dat ook even mee wanneer u belegt met ETF's op de SP500? Had u nog wat belegd geld over op 24/3/20?
Nee die opties bevallen mij nog steeds prima. En beide modellen hoeven zich niet te schamen voor het eindresultaat.
Inschrijven gratis maandnieuwsbrief
Blijf op de hoogte! U kunt zich elk moment weer uitschrijven
Samengesteld jaarrendement SP500 en WeekendBeleggers met elkaar vergeleken
Reactie plaatsen