Robeco beleggingsfonds
24 januari 2013 

Robeco beleggingsfonds

beleggingsfonds

Robeco beleggingsfonds

Trend Simulatie Vermogenscurve (TSV)

Als ik naar de grafiekafbeelding kijk van het Robeco beleggingsfonds, kijk ik niet als eerste naar de koersgrafiek. Nee, mijn oog gaat altijd eerst naar de Trend Simulatie Vermogenscurve (TSV). Als deze curve een mooie robuust opgaande lijn kent, dan word ik al enthousiast. Ik weet dan dat de Weekendbeleggers indicator (WBi) dit beleggingsfonds goed “waarneemt”.

Long signalen

Nu is het wel zo dat we tegen de indicator niet kunnen zeggen, test alleen de long situaties. Maar dat kunnen we wel weer testen via de transactiehistorietabel. De shortsignalen worden dan gewoon genegeerd. Waarom? Omdat we helaas niet short kunnen gaan met dit beleggingsfonds. Er zijn gewoon geen derivaten van. Dus waarom zouden we ze dan in beeld brengen?

Robeco transactiehistorietabel

Robeco beleggingsfonds transactiehistorietabel

Door alleen de long posities te testen op basis van de instellingen van de WBi ontstaat dit beeld. Gestart met 10.000 zou deze op dit moment gestegen zijn naar 15.442.Dat is een mooie hitrate van 71%.

Technische analyse

Bovenstaande is de zaak aanlopen via de regels van de kwantitatieve analyse. Als extra’tje nemen we nog even de technische analyse mee. En dan zien we dat de koers horizontaal dreigt uit te breken uit de lijn die al sinds 2008 is ontstaan.

Volume

Het allermooiste zou zijn wanneer de volume de zaak ondersteunt door hogere volumes. Dat zien we (nog) niet. We nemen echter geen handelsbeslissingen op de Technische analyse zoals trenduitbraak en of volume, maar alleen op de kwantitatieve analyse. Het sterkt hooguit mijn gedachten wanneer de WBi een signaal afgeeft.

Weekendbeleggers indicator (WBi)

Terug naar de kwantitatieve analyse (KA). Onze WBi geeft op dit moment (nog) een sluit long signaal aan. We zijn dus op dit moment niet in positie met Robeco. Sterker nog, het laatste witte sluit long signaal zou wel eens de laatste kunnen zijn?

RABO bank spaarhypotheek

Veel woningbezitters bezitten een RABObank spaarhypotheek. Deze bank biedt alleen hun eigen beleggingsfondsen aan om met deze spaarhypotheek te kunnen beleggen. Door gebruik te maken van onze indicator heeft u een keurig hulpmiddel in handen om uw met uw eigen spaar hypotheek zelf te beleggen met het percentage dat u wenst. Dus kent u iemand met een dergelijke hypotheek? Hij/zij zal u er misschien dankbaar voor zijn.

Conclusie

Met onze hulpmiddelen hebben we Robeco keurig netjes in beeld. We weten exact wanneer we moeten reageren. Wanneer? Dat bepaalt de WBi. Ook te gebruiken voor uw RABObank spaarhypotheek, want ook daarmee kunt u zelf beleggen.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen