RBS Turbo's naar BNP Paribas
15 november 2013 

RBS Turbo's naar BNP Paribas

RBS logo

BNP Paribas neemt de portefeuille met gestructureerde producten ter waarde van 175 miljard pond (282 miljard dollar) over van RBS, meldt de site Risk.net op basis van bronnen uit de sector.

Het gaat met name om retailproducten, waaronder ook de Turbo’s vallen. De meeste producten worden op de Europese markt aangeboden. RBS had met de gestructureerde producten vorig jaar een marktaandeel van 47% op Euronext Amsterdam, dankzij de overname van producten van ABN Amro.

In eerste instantie waren er 31 geïnteresseerden, maar BNP Paribas, Decura, Morgan Stanley en Société Générale bleven over. Volgens de site was het feit dat de Franse bank eerder vergelijkbare overnames deed van invloed op de beslissing om voor BNP Paribas te kiezen. De beslissing viel op 13 november en verwacht wordt dat de onderhandelingen aan het begin van het nieuwe jaar zijn afgerond.

BNP Paribas kocht eerder producten van Crédit Agricole en Macquarie. Volgens de site zullen ongeveer 500-600 medewerkers van RBS de overstap maken naar BNP Paribas.

BNP Paribas was op het moment van schrijven niet bereikbaar en RBS wilde geen commentaar leveren. “De timing van de exit van deze producten is nog niet duidelijk,” zegt een woordvoerder. De naam Turbo’s is beschermd.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen