NUTRECO sterker dan eerste helft 2013
16 oktober 2013 

NUTRECO sterker dan eerste helft 2013

NUTRECO

NUTRECO
druk op afbeelding voor vergroting

NUTRECO sterker dan eerste helft 2013. Zo kopt Geld.nl op 14 oktober jl. een artikel over dit fonds.

AMSTERDAM (AFN) – Nutreco heeft in het derde kwartaal de situatie in de takken Visvoer en Mengvoer waarschijnlijk zien verbeteren ten opzichte van de zwakke eerste helft van het jaar. Dat verwachten analisten in aanloop naar de trading update die het diervoederbedrijf donderdag voorbeurs publiceert.

Gemiddeld verwachten analisten ondervraagd door persbureau Bloomberg dat de omzet uitkomt op 1,48 miljard euro. Dat is 0,2 procent zwakker dat in dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste zes maanden van 2013 bedroeg de omzet 2,4 miljard euro.

,,Het Visvoer zal zeker herstel moeten laten zien. In de eerste helft van dit jaar speelde het weer een negatieve rol, maar dat zou nu qua volume flink moeten zijn aangedikt”, denkt analist Marco Gulpers van ING. Voor Mengvoer verwacht Gulpers een stabilisering. Onzekerheid is er volgens de analist voor de vlees-activiteiten in Spanje en Portugal. Onderliggend zou daar ook groei moeten zijn.

De Rabobank verwacht ook voor de vlees-activiteiten herstel, onder meer door lagere kosten en hogere afzetprijzen. De bank denkt dat niet alleen de omzet, maar ook de marges van alle onderdelen, waarvoor een indicatie zal worden gegeven, verbetering zullen laten zien. 

Weekendbeleggers

Bij Weekendbeleggers kijken we niet naar deze fundamentele analyse. Bij “WB” wordt puur gekeken naar de koersgrafiek. Oh zegt u dat ken ik toch, dat heet technische analyse. Bij WB wordt gebruik gemaakt van een bijzondere vorm van technische analyse, dat de kwantitatieve analyse heet. Hierbij laten we de computer berekeningen doen op basis van de koersgrafiek en waarbij een sophisticated indicator uitrekent wanneer er gehandeld (open en sluiten van de positie) zou moeten worden.

Zo weten we bij Weekendbeleggers al heel lang dat dit fonds een prima performance draait sinds begin 2012. En dus wordt sinds die tijd al winst gemaakt.

Turbo’s
Bij Weekendbeleggers wordt belegd in het gewone aandeel NUTRECO voor de behoudende portefeuille. Voor hen die meer willen is er de Turboportefeuille. De laatste hefboom positie dateert van 19 juli 2013 en staat op dit moment op een winst van +29,87%.

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen