Na manipulatie Libor, valuta en goud schadeclaim zinkprijs
06 juni 2014 

Na manipulatie Libor, valuta en goud schadeclaim zinkprijs

goldman sachs

Goldman Sachs

Na manipulatie Libor, valuta en goud schadeclaim zinkprijs

door de financiële redactie (DFT)

AMSTERDAM -Vanwege mogelijke manipulatie van de zinkprijs moeten Goldman Sachs, JPMorgan, de beurs voor metalen LME en metaalbedrijven worden onderzocht.
Duncan Galvanizing, een van de oudste partijen in deze sector, heeft daartoe om onderzoek door het Openbaar Ministerie gevraagd, in afwachting van een collectieve schadeclaim. In de zaak worden ook Glencore en Pacorini Metals genoemd, net als Metro International Trade Service, het onderdeel van Goldman Sachs. De bank heeft Metro net te koop gezet.

Net als bij de valutaprijzen, de Libor-rente, aluminium– en eerder de goudprijs, waarvoor Barclays vrijdag een boete van 26 miljoen pond kreeg ook vanwege gebrekkige controle van handelaren – zijn er volgens Duncan Galvanizing duidelijke signalen dat handelaren onderling de prijs te hoog hebben gezet. De zaak lijkt in opzet op de 26 schadeclaims die rond de aluminiumprijs zijn ingezet.

 

Coating

Zink wordt veelgebruikt bij het coaten van metalen en is daardoor breed gebruikt. Terwijl er door voorraden, afnemende vraag en overaanbod reden is voor lagere basisprijzen, blijkt de opslag onredelijke hoog, aldus Duncan Galvanizing.

 

Reactie WeekendBeleggers

LME Zinc is een van de 50 speciaal geselecteerde fondsen uit de WeekendBeleggers Index (WBX). Wij zien naar aanleiding van dit bericht geen bevestiging van prijsmanipulatie op de koers. Wij houden dit scherp in de gaten. Zodra wij het gevoel hebben dat er inderdaad gemanipuleerd wordt, verwijderen wij dit fonds onmiddellijk uit de WBX.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen