Latency arbitrage bij Binck Bank
19 mei 2015 

Latency arbitrage bij Binck Bank

binck bank

‘Latency arbitrage’ bij Binck Bank

Klanten van Binck Bank die via de zogenoemde smart order router TOM aandelen kochten, zijn blootgesteld aan ‘latency arbitrage’, een flitshandeltechniek die in de VS tot veel discussie heeft geleid. Dat meldt het radioprogramma Argos zaterdag op basis van experts.

Latency Arbitrage is een fenomeen waarbij ultra-snelle computers ‘weten’ dat er een grote aandelenorder aankomt, om er op de milliseconde precies tussen te kunnen springen en zodoende geld te verdienen aan die order.

Omdat TOM, een inmiddels inactieve dienst opgericht door Binck en flitshandelbedrijf Optiver, een eigen beurs had opgezet, konden de flitshandelaren via de computers eerder zien of bepaalde orders werden uitgevoerd om er vervolgens vliegensvlug op in te spelen op Euronext.

De handelaren hadden een tijdvenster van enkele milliseconden om te anticiperen op de orders, een partij deed dat ook daadwerkelijk.

De beurs van TOM zou in februari buiten bedrijf zijn gesteld. De ceo van TOM, Willem Meijer, laat aan NU.nl weten dat de beurs niet is gestopt. “Op dit moment hebben wij een marktaandeel tussen de 40 en 45 procent in Nederlandse opties in vergelijking met Euronext.”

TOM herkent zich niet in de beschuldigingen van Degiro, die enkele tests uitvoerde bij TOM. “De testen die Degiro heeft uitgevoerd zijn niet representatief, omdat de test orders meer dan 100x de grootte waren van de gebruikelijke particuliere orders. Bij normaal gebruik is er geen spraken van latency”, aldus Meijer.

 

Bron: Nu.nl

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen