ING: TKH levert sterke prestaties
19 mei 2014 

ING: TKH levert sterke prestaties

ING: TKH levert sterke prestatie

Het verschil tussen een fundamenteel analist en een kwantitatief analist

AMSTERDAM (AFN) – TKH Group heeft in het eerste kwartaal een sterke prestatie geleverd. Dat meldde ING in een reactie op de cijfers van het technologiebedrijf donderdag.

Naar TKH Group detailpagina >

ING wees onder meer op de recordorderontvangst voor de bandenproductiedivisie van TKH. Volgens de bank vielen de omzet en de ebita hoger uit dan verwacht. Het advies staat op buy.
Bij Rabo werd ook positief gereageerd op de cijfers van TKH. De autonome groei en de ebita kwamen boven de prognoses uit. Het advies is buy.
Het aandeel won donderdag om 9.50 uur 5,2 procent tot 26,04 dollar.

Reactie WeekendBeleggers

Een typisch fundamenteel artikeltje vanuit ING oogpunt. Op basis van omzet en hoger dan verwacht ebita valt het advies op buy. Ook de fundamenteel analisten van Rabo komen tot dezelfde conclusie.

Ik als kwantitatief analist, bekijk de zaak heel anders. Ik kijk niet naar omzet, laat staan naar ebita.

Ik kijk naar een belangrijke indicator, die mij nu al sinds jaren door vele financiële crises heeft heen geloodst. Wat zegt mijn indicator op dit moment dan over TKH, toevallig een van de 50 fondsen in beheer?

We zien een wit neutraal adviessignaal voor TKH, d.w.z. we zijn niet in positie met dit laatste sluit long signaal. Nu even niet, zullen we maar zeggen, nu even juist niet beleggen in TKH.

En hoe vaak heeft die indicator het dan wel niet goed zult u zeggen? Hoe betrouwbaar is dat dan allemaal? Nou, met een hitrate van 53% is dat in dit geval niet om over naar huis te schrijven. Het gaat echter niet om hitrate alleen, maar ook om het totaalresultaat. Want hoeveel gemiddelde winst is behaald en hoeveel gemiddeld verlies? Als we in 1990 met 10.000 euro waren gestart in dit fonds, dan staat er nu bijna 15.000 euro op de teller. Alleen long want in dit fonds kunnen we niet short. Van TKH zijn ook geen Turbo’s te verkrijgen, dan werken we namelijk met een hefboom. Dan is het geen 5000 euro winst maar met een gemiddelde hefboom van gemiddeld “3” zelfs 15.000 euro.
En dat is dan nog maar 1 fonds van de 50 die we wekelijks volgen.

Lijkt me redelijk effectief en efficiënt want ik hoef helemaal geen orderontvangst, omzet en ebita per kwartaal bij te houden en oh ja dan ook nog emotievrij.., hoe zouden die jongens van ING en RABO daar eigenlijk mee omgaan?

tkh

TKH GROUP

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen