IMTECH eerste onheilsprofeet
18 augustus 2015 

IMTECH eerste onheilsprofeet

Imtechs eerste onheilsprofeet
Joris Polman
AMSTERDAM – De Telegraaf 17 augustus 2015 (voor hele interview, zie DFT)

Ze konden zijn bloed wel drinken in Gouda. Analist Teun Teeuwisse (38) is de profeet die als eerste het onheil afriep over installatiebedrijf Imtech. Een interview.

Nog even kort, wat was je op het spoor in 2012?
„In de halfjaarcijfers van 2012 zag ik dat het balanstotaal van Duitsland veel harder groeide dan de omzet. Daaruit leidde ik af dat er omzet werd geboekt die niet was betaald.
Dat was voor mij de aanleiding om eens diep in de cijfers te gaan graven. Ik kwam er vervolgens achter dat in Duitsland stelselmatig onbetaalde omzet op de balans terechtkwam. Zo was ook de post niet-verzonden facturen voor werk dat zogenaamd wel was gedaan, enorm gegroeid. Dat is typisch zo’n post waarmee je kan spelen, omdat die voor buitenstaanders niet te controleren valt. Toen ontstonden bij mij de eerste vermoedens dat Imtech omzet boekte op projecten die gewoon verzonnen waren.”

In het najaar van 2012 kwam je met een rapport dat insloeg als een bom.
„Ik had het eerst aan Imtech gestuurd en heb toen een hele nacht doorgewerkt om hun opmerkingen erin te verwerken. De volgende ochtend kwamen mijn collega’s binnen en toen zat ik nog op mijn plek. Verwilderd en met dezelfde kleren aan. Toen ben ik klanten gaan bellen en vervolgens begon de koers als een idioot in te storten.”

Reactie Michael Groenewoud (WeekendBeleggers)

Imtech

Om te beginnen IMTECH zit NIET in ons bestand dus het volgende scenario heeft NIET plaatsgevonden. IMTECH kwam namelijk net niet door de strenge criteria om te worden opgenomen in de 50 speciaal geselecteerde fondsen waarmee wordt gehandeld. Maar dat betekent niet dat de indicator geen mening over IMTECH zou hebben gehad.

Mocht IMTECH namelijk wel zijn opgenomen geweest in ons mandje WBX (WeekendBeleggers Index), DAN zou in dat geval WeekendBeleggers al bij de verticaal gele streep op 25-02-2011 de ingenomen positie hebben gesloten (wit sluit signaal/koers 227) en vanaf 23-09-2011 hebben ingespeeld met Turbo’s short (dus met hefboomeffect) op de daling van de koers.

DIT is dus hoe onze unieke indicator reageert op al onze 50 geselecteerde fondsen. U wordt tijdig gewaarschuwd bij grote daling van de koers en kunt daarnaast inspelen (met hefboom) op die dalingen door het aankopen van Turbo’s short.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
martinus
Door

martinus

op 19 Aug 2015

Dit is typisch het falen van interne controle

Reactie plaatsen