FUGRO stelt teleur, maar niet voor WeekendBeleggers
07 maart 2014 

FUGRO stelt teleur, maar niet voor WeekendBeleggers

FugroDFT. vr 07 mrt 2014, 09:55

AMSTERDAM (AFN) – De cijfers die Fugro vrijdag naar buiten heeft gebracht stellen flink teleur. Dat schrijven analisten van Rabobank. Vooral de ebit van 267 miljoen euro lag ver af van de consensus, aldus de bank.

Volgens de bank zullen waarschijnlijk de verwachtingen voor de ebit in de komende jaren naar beneden worden bijgesteld. Er gaapt een gat van 100 miljoen euro tussen de resultaten van 2013 en de consensus voor 2014 en dat zal niet kunnen worden gedicht door een verbetering van de resultaten in de tak Seabed Geosolutions en Subsea, aldus Rabo. De bank herhaalde vooralsnog zijn hold-advies voor het aandeel.

KBC merkt op dat de Fugro wellicht een winstwaarschuwing had moeten uitgeven. Een van de divisies van de bodemonderzoeker (Geotechnical) deed het aanzienlijk beter dan verwacht, maar de andere drie zaten ver onder de consensus. Volgens de bank ziet de orderportefeuille van Fugro er sterk uit, maar is er toch enige onzekerheid doordat olie- en gasmaatschappijen hun investeringen in een lager tempo opvoeren.
Ook KBC hanteert een hold-advies voor Fugro. Beleggers lieten Fugro vrijdag massaal vallen. Rond 9.45 uur noteerde het aandeel 6 procent lager op 39,20 euro.

Reactie WeekendBeleggers

Op 10 januari 2014 is een open short signaal voor Fugro afgegeven. De afgeleide Turbo short 52.2 staat na de koersdaling van vandaag op een ongerealiseerde winst van +22,85% ofwel 455 euro. Dat is meer dan een jaarabonnement op Weekendbeleggers. Fugro stelt misschien voor velen teleur, maar zeker niet voor WeekendBeleggers die dit signaal hebben opgevolgd.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen