Directeur Alex Vermogensbeheer vervangen
07 oktober 2015 

Directeur Alex Vermogensbeheer vervangen

BinckBank heeft vorige maand in alle stilte de directeur van Alex Vermogensbeheer vervangen. Fernando Hagel Franco, die sinds 2011 in dienst was bij Binck, is vertrokken ‘vanwege een verschil van inzicht over het te voeren beleid’, zo laat een woordvoerder van de beleggersbank weten.

Volgens de woordvoerder is Hagel Franco ‘in onderling overleg’ vertrokken. Hij wil verder niet uitweiden over de achtergrond van het vertrek van Hagel Franco, die ook de functie van directeur retail Nederland had bij Binck.

Moeilijke periode Alex Vermogensbeheer

‘Ik kan bevestigen dat ik ben weggegaan wegens verschillen van inzicht over de koers’, zegt Hagel Franco in een telefonische reactie. ‘Het ging niet alleen over Alex Vermogensbeheer, maar ook over BinckBank. Ik was ook verantwoordelijk voor de online brokerage van Binck in Nederland.’ Hij wil niet ingaan op verdere vragen over het verschil van inzicht.

Hagel Franco verlaat Alex Vermogensbeheer op een precair moment. De vermogensbeheerder kende met name eind vorig jaar een moeilijke periode, waarbij klanten stevige verliezen moesten slikken. Het geautomatiseerde handelssysteem van Alex kon slecht omgaan met de zijwaartse markten van de tweede helft van 2014. Dat drukte de rendementen, terwijl Alex in advertenties wel bleef schermen met mooie rendementen uit het verleden. Boze klanten dreigden met claims tegen Alex. Hagel Franco moest uitleggen hoe dat kon gebeuren.

Bron: Jeroen Bos Joost Dobber

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen