DeGiro: gratis beleggen in 1000 beleggingsfondsen en trackers
23 maart 2014 

DeGiro: gratis beleggen in 1000 beleggingsfondsen en trackers

DEGIRO, een online broker en beleggingsplatform, maakt met een nieuw verdienmodel, als enige in Nederland gratis beleggen in fondsen en trackers mogelijk. Hiermee weet DEGIRO zich flink te onderscheiden van de concurrenten in de markt. Beleggers kunnen bij DEGIRO kiezen uit beleggingsfondsen en trackers van alle grote aanbieders. De fondsen die DEGIRO zonder transactiekosten en bewaarloon aanbiedt, zijn voornamelijk van de voordeligste variant, dus rebate-vrij. In totaal gaat het om 1000 populaire beleggingsfondsen en trackers.

Afschaffing distributievergoeding

Het onlangs ingevoerde provisieverbod dwingt alle beleggingsplatformen om hun volledige tarieven voor beleggingsfondsen te publiceren. Beleggers hebben in dit kader recentelijk een brief met de nieuwe tarieven van hun bank of broker gekregen. Gevolg is dat klanten met hoge kosten geconfronteerd worden.

“Nederlandse fondsbeleggers zullen door de afschaffing van de distributievergoedingen en de hoge kosten op zoek gaan naar een alternatief platform om hun beleggingsfondsen onder te brengen. Deze beweging was al eerder te zien in het Verenigd Koninkrijk, nadat de distributievergoeding daar in 2013 verdween,” zegt Gijs Nagel, één van de vijf oud Binck-medewerkers die in 2008 DEGIRO oprichtte.

Nederland kent een lange historie als het gaat om beleggingsfondsen. Van de bijna 1,5 miljoen beleggende huishoudens die Nederland op dit moment telt, belegt maar liefst twee derde in beleggingsfondsen. Daarmee is dit veruit de meest populaire beleggingsvorm.

Spreidingskansen voor particuliere beleggers

DEGIRO heeft in 2013 het beleggingsplatform voor actieve beleggers gelanceerd. Binnen een half jaar wist DEGIRO uit te groeien tot de grootste online broker van Nederland, na concurrent Binck Bank. DEGIRO verwacht met deze nieuwe dienstverlening een groot deel van de beleggers in beleggingsfondsen en trackers aan zich te kunnen binden.

“Als broker die aanvankelijk alleen professionele beleggers bediende, zijn wij een groot voorstander van gespreid beleggen. Met het openbreken van de fondsenmarkt, hopen wij dat particuliere beleggers nog meer gebruik gaan maken van de spreidingskansen, zonder met hoge kosten geconfronteerd te worden,” aldus Nagel.

Verdienmodel

DEGIRO verwacht in de toekomst aan deze dienstverlening te kunnen verdienen doordat beleggers, naast hun passieve beleggingen, vaak een deel van hun portefeuille actief beleggen in aandelen en derivaten. Daarnaast wordt de mogelijkheid onderzocht om aanbieders van fondsen en trackers advertentieruimte op het platform aan te bieden.In 2014 breekt DEGIRO de markt in diverse beleggingsproducten verder open en liggen er meer acties in het verschiet.

OVER DEGIRO

DEGIRO, een online beleggingsplatform en broker,werd in 2008 opgericht. DEGIRO stelt zakelijke en particuliere klanten in staat om tegen ongekend lage tarieven wereldwijd te beleggen. De komende tien jaar wil DEGIRO uitgroeien tot de grootste online broker van Europa gemeten in aantal transacties. DEGIRO staat onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

21 maart 2014
www.degiro.nl

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen