DeGiro actief in België met twee tarieven
13 april 2014 

DeGiro actief in België met twee tarieven

DeGiro

DeGiro actief in België met twee tarieven

AMSTERDAM (AFN) – 

 

Onlinebroker DeGiro is vanaf donderdag actief op de Belgische markt. DeGiro hanteert daar twee verschillende tarieven. Voor de Nederlandstalige klanten is het starttarief wat hoger dan voor de Franstalige belegger, maar zijn de kosten per transactie lager. 

Naar BinckBank detailpagina >

Dat heeft volgens mede-oprichter Gijs Nagel van DeGiro te maken met de transactiebelasting die in België geldt. Klanten van buitenlandse brokers die hun diensten niet vanuit België aanbieden, hoeven die niet te betalen. Als beleggers daarvoor naar brokers over de grens gaan kijken, vergelijken Franstalige Belgen dan DeGiro met aanbieders in Frankrijk, terwijl de Vlamingen naar Nederlandse tarieven kijken.

De Franse tarieven zijn over het algemeen lager voor kleinere transacties, terwijl de tarieven in Nederland gunstiger zijn voor grotere beleggingsbedragen. ,,Onder de 5000 euro is de Franse route iets goedkoper”, aldus Nagel.

Er is volgens hem nu al ,,zeer veel belangstelling” van Belgische beleggers voor DeGiro. Ook Belgische media besteedden veel aandacht aan de komst van de prijsvechter onder de onlinebrokers.

10 april DFT.nl

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen