De WeekendBeleggers Index (WBX)
11 maart 2014 

De WeekendBeleggers Index (WBX)

WBX weektaartgrafiek

klik op afbeelding voor vergroting

De WeekendBeleggers Index bestaat uit 50 fondsen. 50 Fondsen die speciaal zijn geselecteerd. Geselecteerd zodat de indicator goed reageert op de koersontwikkeling van deze fondsen. Op dit moment zijn er van de 50 fondsen dus 29 met een long positie, 17 staan op neutraal en 4 staan op short. Geven deze waardes uw beleving over de internationale markten juist weer?

Elke week wordt deze WBX taartgrafiek bijgehouden. En elke week wordt deze aan de rechterzijde vastgeplakt aan de jaartaartdiagram. Hierdoor ontstaat een beeld hoe de indicator in de loop der tijd zich heeft ontwikkeld.

Op deze wijze krijgen we derhalve elke week een goed beeld hoe de indicator denkt over ons mandje van 50- fondsen in termen van long, short en neutraal. Ook internationaal, want er zitten immers 15 internationale indices in hetzelfde mandje van fondsen.

 

WBX jaarttaartdiagram

klik op afbeelding voor vergroting

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen