Dalen de grondstoffen nu wel of niet?
26 augustus 2015 

Dalen de grondstoffen nu wel of niet?

zinc

Men beweert dat de grondstoffen dalen o.a. vanwege een verminderde vraag door China. We kunnen dat helaas niet meer voor alle grondstoffen controleren omdat de CRB (de oudste grondstoffen index ter wereld) helaas niet meer in ons mandje is opgenomen. Dat was een prachtige indicator hoe de zaak er nu echt voor stond. Neem nu eens zink als voorbeeld.

Grondstoffen, neem nu zink

De enige van alle grondstoffen die nog overblijft in ons mandje is die van zink. Deze kent op dit moment inderdaad een actueel open short signaal (zie laatste rode adviessignaal). Maar als we verder kijken dan onze neus lang is, dan moet toch elke belegger het met mij eens zijn dat deze grondstof weliswaar behoorlijk is gedaald in de periode 2006 t/m 2009. Dat daarna een kleine opleving volgde van de koers maar dat vanaf zeg 2010 toch echt een zijwaarts patroon is waar te nemen of niet soms?

Zolang de indicator (middelste) blijft wapperen rond de voor dit model zo belangrijke 0-lijn zullen we helaas veel meer “valse signalen” krijgen met een dalende Trend Simulatie Vermogenscurve (TSV) tot gevolg (zie onderste curve). Als er teveel valse signalen zijn geweest en dit heeft geleid tot te veel verlies, dan wordt ook deze laatste grondstof automatisch verwijderd uit ons speciaal geselecteerd mandje van te volgen aandelen/fondsen/indices/goederen. DAT is de permanente kwaliteitsbewaking over dit systeem. Zo kunnen uiteraard ook nieuwe grondstoffen worden toegevoegd wanneer deze voldoen aan de criteria om te worden opgenomen in ons beleggingssysteem.

In onze Turbo portefeuille willen we het liefste duidelijke uptrends zien of duidelijke downtrends want dat genereert de meeste (turbo hefboom) winst, maar geen gezwabber rond een 0-lijn. Wilt u wel inspelen op zijwaartse bewegingen dan zijn daar weer andere WeekendBeleggers beleggingsstrategieën voor.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Jan Aandelen
Door

Jan Aandelen

op 10 Sep 2015

Allemaal tijdelijk natuurlijk. De industrie van China blijft doorzetten en groeien en ondanks dat de groei de laatste tijd wat langzamer gaat zal de vraag altijd blijven stijgen. De grondstoffen zullen weer herstellen dus voor de lange termijn blijft het altijd een goede investering. Laat je niets wijsmaken.

Reactie plaatsen