BinckBank overweegt stappen tegen DeGiro
10 december 2014 

BinckBank overweegt stappen tegen DeGiro

binck

degiro

DeGiro

AMSTERDAM (AFN) – BinckBank overweegt juridische stappen te nemen tegen concurrent DeGiro. Dat meldde de onlinebroker dinsdagavond.

Volgens BinckBank stelt DeGiro met ,,misleidende” berichten over het handelsplatform van Binck, TOM, ,,de integriteit van de Nederlandse financiële markten ten onrechte ter discussie”. BinckBank liet weten de toezichthouders te zullen informeren en juridische stappen tegen DeGiro te overwegen.

DeGiro maakte eerder op de dag bekend bij testen te hebben ontdekt dat TOM, dat door BinckBank wordt gebruikt, klanten niet altijd de beste prijs biedt. De prijsvechter, die transacties afwikkelt via beursbedrijf Euronext, onderzocht met twaalf orders in vijf fondsen de werking van TOM. Daaruit zou onder meer blijken dat het platform zogeheten ‘flash trades’ faciliteert. Daardoor zou het voor de particulier onmogelijk worden de beste prijs te krijgen.

,,De conclusie van DeGiro dat klanten van BinckBank niet de beste prijs krijgen voor hun aandelenorders wordt niet gestaafd door de feiten en is daarom onjuist”, aldus BinckBank. ,,De door DeGiro genoemde orders zijn gefingeerd en niet representatief voor de orders van de retailklanten van BinckBank.”

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen