AEX weekupdate
20 juli 2013 

AEX weekupdate

aex

AEX weekgrafiek 190713

De AEX is deze week gesloten aan de bovenkant van het jarenlange tradingrange (sinds medio 2009 zijwaartse trendkanaal (blauwe vlak). Ondanks het feit dat de Weekendbeleggers indicator (WBi) onder aan de afbeelding een sluit long signaal heeft afgegeven, stoomt de AEX nog even door. Wij weten dat dit nog met lage volumes gepaard gaat. Wanneer de koers uitstijgt boven het blauwe vlak MET grotere volumes dan is dat een duidelijk long signaal. Weekendbeleggers handelen echter op de indicator. Pas wanneer deze een long signaal geeft stappen we in, maar dan wel met volle kracht!

Beleggingsstrategie

De beleggingsstrategie die Weekendbeleggers hanteren met deze indicator is een strategie bedoeld voor stijging en daling op de middellange termijn. Dat betekent dat u 6 weken tot 9 maanden gemiddeld in een positie kan zitten. Om gebruik te maken van het hefboomeffect kan gebruik worden gemaakt van derivaten als opties en Turbo’s. Wij hanteren al sinds 2007 voor deze strategie naast een behoudende portefeuille (geen hefboom) een Turboportefeuille (risicomijdende hefboom lager dan 4).

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen