AEX, expiratie december in aantocht
09 december 2012 

AEX, expiratie december in aantocht

Expiratie AEX

Volgende week wordt een spannende week. Zal de AEX de 350 overschrijden of toch niet? In dat geval vervliegt onze inmiddels opgebouwde wegsmelt-optiewinst van €144. Aan de andere kant zal het wegsmelten van de optietijdswaarde een steeds grotere invloed uitoefenen op het geheel. De expiratiedatum van 21 december komt immers dichterbij. En u weet zover laten we het niet komen. We verkopen bij 80% van de opgebouwde winst.

Bij de minst geringste hapering van de koers richting 350 zullen we het wegsmelt effect goed merken. Heel benieuwd of het de AEX ook deze maand weer zal lukken binnen de door de indicator berekende marges te blijven. Sinds april is dat gelukt, de kans dat de koers een keer doorbreekt wordt natuurlijk dan wel groter. En dan hebben we dat liever aan het eind van de rit omdat dan al veel wegsmelt winst is opgehaald.

Heeft u uw geconditioneerde order al gewijzigd van “slotkoers’ naar “laatste koers”? Zo niet, alsnog even doen dan.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen