AEX index neerwaarts uit stijgend trendkanaal gebroken
15 oktober 2014 

AEX index neerwaarts uit stijgend trendkanaal gebroken

aex

klik op afbeelding voor vergroting

AEX index neerwaarts is deze week uit het stijgend trendkanaal gebroken. Dit stijgend trendkanaal is ontstaan sinds medio 2012.

Bij WeekendBeleggers tekenen we dit soort trendkanalen wel, maar dat is meer omdat het visueel prettig weergeeft hoe de koers er bij staat. Wij handelen er in ieder geval niet op.

Indicator

Daarvoor hebben wij de WeekendBeleggers indicator (WBi). Sinds 12 oktober 2012 geeft deze indicator weer een stijgende trend aan voor de AEX. Zo lang de indicator zich boven de 0-lijn beweegt zijn wij nog steeds long gericht. En in een long trend kunnen er zich neerwaartse correcties voordoen zoals nu, da’s heel normaal. Nu zijn we bij WeekendBeleggers niet in positie sinds 28-02-2014. Daarvoor is het laatste witte adviessignaal boven de 0-lijn. Dan stappen we dus uit de longpositie die eerder daarvoor bij het laatste groene signaal is ingenomen. Wij moeten altijd met discipline handelen op deze witte (neutrale) adviessignalen omdat je van te voren nooit weet of dit wel eens het laatste witte adviessignaal kan zijn voordat de indicator weer eens onder de belangrijke 0-lijn duikt.

0-lijn

Als de indicator onder deze zeer belangrijke 0-lijn duikt. dan is dat voor ons het signaal om in te gaan spelen op een daling van in dit geval de AEX. Zo doen wij dat met ALLE 54 speciaal geselecteerde fondsen. Waar ik nu een beetje op hoop (maar dat is emotie!) is dat de koers op enig moment weer een technische reactie omhoog maakt terwijl de indicator rustig naar de 0-lijn duikt. Als op dat moment een eerste rode adviessignaal volgt, dan zou dat wel eens een mooie voorspel kunnen zijn van een eventuele mooie shortwinst. En mocht de AEX zich toch weer herpakken tot wellicht weer in het stijgend trendkanaal, dan zal de indicator dit opmerken en wederom een groen adviessignaal afgeven. Zo simpel eigenlijk, maar je moet wel de discipline hebben om dit op deze manier uit te voeren.

Ik doe dit nu al op deze wijze sinds september 2006. Denkt u nu echt dat ik dit zo lang zou volhouden als het echt niet rendeert? Alle Turbotrades vanaf 18 juyli 2007 staan op de website www.weekendbeleggers.nl 

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen