ABN AMRO zet ING op kopen
16 oktober 2013 

ABN AMRO zet ING op kopen

 

ING

ING
klikbaar voor vergroting

 

ABN AMRO zet ING op kopen. Een artikel van  DFT.nl van wo 16 oktober 2013

AMSTERDAM (AFN) – ABN Amro begint het volgen van het aandeel ING met een koop-advies en een koersdoel van 11 euro. Dat meldde de bank woensdag in een rapport.

ING Groep 16-10-2013 (17:37)
9,34EUR+2,19% +0,20

Volgens ABN is het einde van de herstructurering bij ING in zicht, en zal dat een bank opleveren die goed gefinancierd is met een laag risico. Het grootste deel van het resultaat komt daarbij uit Noord-Europese landen, wat ook meewerkt aan het defensieve profiel. ,,ING heeft een sterke onderliggende winstgevendheid”, aldus analist JanWillem Knoll. ,,Wanneer er verder bewijs is van een normalisatie in de Nederlandse krediettrends, kan dat een catalysator voor de aandelenkoers zijn”, aldus ABN Amro.

ABN Amro wijst er ook op dat, als ING de staatssteun heeft terugbetaald, de bank de dividendbetalingen aan aandeelhouders zal hervatten. ABN Amro verwacht een terugkeer van volledige dividendbetalingen door ING in 2016.
Het aandeel ING noteerde woensdag omstreeks 10.40 uur 1,3 procent hoger op 9,26 euro.

Weekendbeleggers en ING

Meestal reageren beleggers op een bericht als boven, beetje laat?

Zoals uit de afbeelding blijkt, heeft WB al eerder positie ingenomen. De ingelegd Turbo long is gestart op 21 juni 2013 (laatste groene adviessignaal) en staat nu op een ongerealiseerde hefboom rendement  van+105,50%. Omdat het “let your winners run” principe is toegepast is een 2e Turbo long (extra 50% aankoop) aangekocht. Ook deze Turbo long staat inmiddels op een ongerealiseerd rendement van +45,30%.

Over de schrijver
Signaalaanbieder sinds 2007; Kwantitatief analist; >30 jaar beurservaring, samengewerkt met ABNAMRO/RBS/BNP-PARIBAS; Schrijver 2 x Ebook: Succesvol Turbo Beleggen (2012) & Succesvol Beleggen met Opties op de AEX-index (2017); Materiedeskundige diagonale Short Strangle optiestrategie; Luitenant-kolonel b.d/logistiek manager),
Reactie plaatsen