AEX index juni16 serie met winst gesloten

De AEX index juni serie is met een mooie winst gesloten. Dit jaar nog geen enkel verlies genoteerd!

Voor deze maandserie heeft de speciale optie-indicator geheel automatisch een geschreven bandbreedte berekend van:
Call Jun 460
Put Jun 410

Opening van de positie

De call is op 06 mei geschreven (open verkoop) voor 1,41
De put is 1 week later geschreven (open verkoop) voor 4,20
We ontvangen dus 1,41+4,20 = 5,61 x 100- 561 euro. En die zouden we dan mogen behouden tot expiratiedatum van 17 juni d.w.z. zolang de AEX eindigt tussen 460 en 410.

Daar gaat dan de hedgepositie van de geschreven put (Put Jun 400)  vanaf a 2,65 = 265 euro. Op deze wijze wordt een eventueel verlies gemaximaliseerd wanneer de AEX gaat dalen.

Uitvoering tijdens de looptijd

De eerste 2 weken gingen fantastisch want de AEX index  heeft zich in die 2 weken nauwelijks bewogen en bleef rond de middenkoers van 435 hangen en dat is precies de bedoeling, winst maken door  het wegsmelt effect van de optie tijdverwachtingswaarde.

In de laatste en derde week (vorige week dus) ging de AEX dan toch stijgen. Dat is ongunstig voor de call maar weer heel gunstig voor de put, want deze heeft altijd een hogere optiepremie dan de call.

Rendement na sluiting van de positie

Vrijdag 28 mei is de positie gesloten (resp. 2,05, 0,43 en 0,27. Resultaat deze maandserie betreft +75 euro, een rendement van +2,77% (op basis van 3000 euro margin) in enkele weken tijd!

Andere ervaringen van een Weekendbelegger in opties

Sommige volgers houden zich niet altijd aan de aangeboden signalen. Dat hoeft ook helemaal niet. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor uw handelsbeslissingen. Deze belegger heeft bijvoorbeeld de geschreven put niet gehedged. Met een geavanceerde koerslimietorder bij zijn (Binck)bank is hij namelijk ook afgedekt tegen een onverwachte daling van de AEX. Daardoor ontstaat een zuivere short strangle.

Afgelopen vrijdag 27 mei 2016 zond deze belegger mij het volgende overzicht van zijn bankaccount.
En dan en dan ziet het rendement er opeens ietsje anders uit..

 

 

Elke 1e vrijdag van de maand starten we een nieuwe serie. U kunt dus meedoen met de maandserie van juli, deze start a.s. vrijdag 03 juni 2016.