Dow Jones bearish dead cross

Klik op afbeelding voor vergroting

Op 29 januari 2016 heeft onze gloednieuwe DUAL indicator een bearish dead cross signaal afgegeven voor de Dow Jones. Dat betekent dat we met een Turbo short met een hefboom gaan inspelen op een daling van de koers van de Dow Jones.

In portefeuille is daarom opgenomen de DJI.TS19580 ISINcode NL0010766705. Dat betekent dat u bij een koers van 19580 met deze Turbo automatisch wordt uitgestopt, u ontvangt dan nog enige restitutie van uw bank of broker en heeft u verlies geleden.

We gaan natuurlijk voor de koersdaling zodat we met een hefboom van maximaal 4 ook goed kunnen profiteren van deze daling. Een hefboom van 4 betekent dat wanneer de koers van de Dow Jones daalt met 1% uw Turboprijs daalt met 4%. Het risico is natuurlijk dat wanneer de koers van de Dow Jones juist met 1% stijgt, deze Turboshort met 4% daalt, dat is het risico.

Hoe betrouwbaar is deze nieuwe indicator eigenlijk?

Dat kunt u goed zien aan de onderzijde van de afbeelding, deze curve laat precies zien wat er met uw belegd vermogen gebeurd zou zijn wanneer u nu maar netjes en emotievrij posities in de Dow Jones zou hebben ingenomen op grond van de gekleurde indicator signalen. (groen is aankoop van een turbo long en rood is aankoop van een turbo short). Pas bij een groen long signaal stappen we uit deze shortpositie, ik hou u daarvan uiteraard op de hoogte.

Veel succes!