Spaarrente daalt, daalt en daalt en daalt

AMSTERDAM – De spaarrente daalt maar door. Nadat de Europese Centrale Bank begin juni de banken rente begon te vragen als ze geld stalden in Frankfurt, verwachten economen al verdere druk op de spaartarieven. Die vrees wordt nu bewaarheid. Maar liefst vijftien banken hebben de spaarrentes in juni verder verlaagd.

Dat maakt de financiële vergelijkingssite Geld.nl gisteren bekend. De rente op een vrij opneembare spaarrekening daalde van gemiddeld 1,38% naar 1,35%. Bij deposito’s (spaargeld dat voor langere tijd vaststaat) is de rentedaling nog groter.

Amanda Bulthuis, expert bij de vergelijkingssite, spreekt van een extreme reactie van banken, “aangezien bij de vorige daling van de ECB-rente, in november vorig jaar, maar acht banken overgingen tot een renteverlaging”.

En niet alleen de spaarrente daalt, de driemaands euribor, het interbancaire leentarief, zit inmiddels tegen de 0,20% dicht bij een “all time  low” van iets onder de 0,18% ruim een jaar geleden. Dat is weer gunstig voor de hypotheektarieven.

Volgens emile Cordon, macro-econoom van Rabobank, heeft de negatieve rente die de ECB sinds 11 juni in rekening brengt inderdaad impact op de rente. “Daarbij heeft de ECB aangegeven dat de rente nog tot in 2016 laag blijft, wij zien de euribor dan ook nog verder dalen”

DFT woensdag 02 juli

 

Reactie Weekendbeleggers

Beleggingsrendement stijgt, stijgt en stijgt en stijgt, een tegengeluid…

In juli 2007 ben ik gestart met een Turbo portefeuille van 30K. Op dit moment is dit bijna 100K. Ra ra hoe kan dat? Kijk ook met mij mee op probeleggen.nl waarmee ik met een echte portefeuille van 25K dit zelfde huzarenstukje probeer te herhalen.

druk op afbeelding voor vertroting