BinckBank komt met eigen Turbo

Afschaffen distributievergoeding noopt Binck tot eigen hefboomproduct .

BinckBank komt met een eigen hefboomproduct om de afschaffing van de distributievergoeding per 1 januari 2014 te pareren. Dit maakte de online broker maandag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

“Het project om met eigen hefboomproducten te komen loopt naar wens”, aldus Binck. De lancering van een eigen Turbo komt niet als een verrassing. ABM Financial News schreef hier deze zomer al over. Door de veranderende wetgeving verliest Binck miljoenen euro’s aan inkomsten. Naar schatting van ING gaat het om 7 tot 8 miljoen euro.

Binck sorteerde verder al voor op een eigen hefboomproduct door het in dienst nemen van Jean-Paul van Oudheusden, die bij RBS verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en het vervolgens vermarkten van de hefboomproducten. RBS liet enkele maanden geleden weten te zullen stoppen met de Turbo.

Volgens Binck ligt het in de lijn der verwachtingen dat voor de introductie van een eigen hefboomproduct samenwerking met een partner wordt gezocht om bepaalde operationele processen uit te besteden. Binck verwacht de nieuwe hefboomproducten in de eerste helft van 2014 te lanceren, waarna deze vanaf 2015 bijdragen aan de winst.

Redactie ABM Financial News – 21 oktober 2013, 07:59

Afschaffen distributievergoeding noopt Binck tot eigen hefboomproduct.