Page content

Opties AEX

Opties AEX

AEX opties worden bij Weekendbeleggers ingezet voor de korte termijn. Dat betekent dat binnen 4 a 5 weken (dat verschilt per maand) winst wordt gemaakt zolang de koers van de AEX index binnen vooraf berekende ranges blijft. Voor het berekenen van deze ranges maken wij gebruik van een geavanceerde indicator.

AEX maandopties kunt u aanschaffen bij uw eigen bank of broker. Wij geven elke maand aan welke serie u daarvoor het beste zou kunnen inzetten. De kans dat de koers binnen de door de indicator berekende ranges blijft is dan het grootst. Groter dan wanneer u dit zelf probeert uit te rekenen. Niets is natuurlijk onmogelijk, maar het kost u waarschijnlijk zeer tijd en energie om hier achter te komen.

Testen is een maar in de praktijk uitvoeren is twee. Vandaar dat wij nu al sinds april 2012 deze strategie met succes hebben onderzocht.

Optie indicator

Deze optie indicator is in staat gebleken de afgelopen 30 jaar (!) een hitrate te genereren van +86% voor de callopties en +87% voor de putopties. Met zulke resultaten zijn wij wel bereid om met AEX maand opties te beleggen. Waarom alleen op de AEX? Omdat deze indicator speciaal voor de AEX is ontwikkeld.

optie-indicator

U merkt dat de indicator smalle en brede ranges berekent. Dat komt omdat de indicator de impliciete volatiliteit mee laat wegen in de berekening. Een lage impliciete volatiliteit betekent dat het rustig is op de AEX. Als er weinig spanning is op de beurs dan vertaalt zich dat in een lage volatiliteit (<20). De optieprijzen zijn dan ook niet zo hoog. Een hoge volatiliteit (>20) betekent dat er onrust is op de beurs. Dat vertaalt zich in hogere optieprijzen.

U kunt ook constateren dat over de afgelopen 2 jaar de indicator slechts 2 keer (bij de rode horizontale lijnen) de zaak niet correct heeft berekend. Dat betekent dat u dan aan die zijde van de optieconstructie verlies maakt, maar aan de andere zijde nog steeds winst. Per saldo zien we hier over de afgelopen 2 jaar een hitrate van 22/24 = 92%. Dat betekent dus dat de indicator de ranges in 22 maanden van de 24 correct heeft berekend. Vanaf de roze verticale lijn hebben wij deze ook voor ons nieuwe strategie in onderzoek.

We zetten AEX maand opties in via de Short Strangle methode. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van AEX maandopties op callopties en AEX maandopties op putopties. Bij deze optiestrategie wordt gebruik gemaakt van het wegsmelten van de tijd- en verwachtingswaarde van opties.

Voor een korte animatievideo klik HIER

Comment Section

0 reacties op “Opties AEX

Plaats een reactie


*